AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son günlerde İzmir’de toplanan vergiler üzerinden bir tartışma yürütmeye çalışıyor. Daha önce defalarca anlattık, yine anlatıyoruz ama nafile… Amaçları İzmirlilerin algısıyla oynamak. Gerçekleri bir kez daha hatırlatalım: 2025 yılında İzmir’de toplanan vergi yaklaşık 950 milyar TL. Bunun 330 milyar TL’si, merkezi İzmir’de bulunan firmalar üzerinden, Türkiye genelinde tüketilen tütün ürünlerinden elde edilen vergidir” dedi.
“AYRIM YAPMADAN…”
Saygılı, “Bu kaynakların önemli bir bölümü, doğrudan belediyelere aktarılmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelir bütçesinin yaklaşık %94’ü, yani 70 milyar TL, ilçe belediyeleriyle birlikte toplamda yaklaşık 130 milyar TL, sizlere hizmet üretmeniz için aktarılmaktadır. Ancak ne yazık ki bu kaynaklar hizmete değil; verimsiz kadrolara, plansız personel politikalarına ve “bankamatik” anlayışına harcanmaktadır. AK Parti hükümeti olarak, İzmir’e aktarılan kaynaklarla yaklaşık 200 bin kamu personelimizin maaşını günü geldiğinde eksiksiz şekilde hesaplarına yatırıyoruz. Yani İzmirli hemşehrilerimizin verdiği vergi, kamu personellerinden hizmet olarak geri dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir ve AK Parti iktidarı olarak biz; ayrım yapmadan, her ilimize hizmet götürmeye devam ediyoruz” dedi.
“KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”
“Bugün İzmir’de de hükümetimizin yatırımları aralıksız sürmektedir” diyen Saygılı, “Hastaneler yenileniyor, okullar modernize ediliyor, spor tesisleri inşa ediliyor, yollar yapılıyor, kamu hizmetleri kesintisiz devam ediyor. Velhasıl; AK Parti olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana durmadan, yorulmadan çalışıyor; vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.




