İzmir’in köklü kulüplerinden Altay’da Ahmet Nur Çebi iddiası gündeme geldi. Daha önce şirketleşme için kongreden yetki alan ve şirket kuran siyah-beyazlı kulüp, yatırımcı arayışını sürdürüyor.Beşiktaş’ta 2019-2023 yılları arasında başkanlık yapan ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın eski başkanları arasında yer alan Ahmet Nur Çebi’nin Altay ile ilgilendiği öne sürüldü.
GÖRÜŞMENİN 6 HAZİRAN’DA YAPILMASI BEKLENİYOR
Altay camiası ve futbol kamuoyu gelişmeleri yakından takip ederken, Başkan Sinan Kanlı ile Ahmet Nur Çebi’nin 6 Haziran’da İzmir’de bir araya gelmesinin beklendiği öğrenildi. Ahmet Nur Çebi’nin daha önce de 2023 yılında Altay ile anıldığı belirtildi.
İSTANBUL’DA İKİ KEZ BİR ARAYA GELDİLER
İddiaya göre Ahmet Nur Çebi ile Altay Başkanı Sinan Kanlı son dönemde İstanbul’da iki ayrı görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, kulüpte yaşanan gelişmeler kamuoyunda merak konusu oldu.
ALTAY ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR
Toplam borcunun 1 milyar TL olduğu belirtilen Altay, 2021 yılından bu yana transfer yasağı nedeniyle kadrosuna takviye yapamıyor. Bu süreçte Süper Lig’den 3’üncü Lig’e kadar gerileyen siyah-beyazlı ekip, FIFA kaynaklı puan silme cezalarıyla da karşı karşıya kaldı. 112 yıllık kulüp, geçen sezon amatör kümeye düşmekten son anda kurtuldu.





