Antalya’nın Aksu ve Kepez ilçelerinde ormanlık alanda önceki gün akşam saatlerinde başlayan yangın geniş bir alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
YANGIN KEPEZ’E SIÇRADI
Yangın, Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Aksu’dan Kepez ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Karaöz, Hatipler, Yeşilkaraman, Kızıllı ve Çamlıca mahalleleri çevresinde geniş bir alanda etkisini sürdüren yangına ekipler gece boyunca müdahale etti.
HAVADAN MÜDAHALE SABAH BAŞLADI
Gece boyunca arazöz ve iş makineleriyle sürdürülen çalışmalara sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da dahil oldu. Yangının kontrol altına alınması için 3 uçak ve 9 helikopter görev yapıyor. Karadan yürütülen çalışmalara ise 165 arazöz ve 1000’in üzerinde personel katılıyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
254 EV TAHLİYE EDİLDİ
Antalya’da 7 Eylül akşam saatlerinde başlayan yangın nedeniyle Aksu ve Kepez ilçelerindeki 4 mahallede 254 ev tahliye edildi. Yangından yayılan dumandan etkilenen 8 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin bölgedeki yangınla mücadelesi devam ediyor.





