ADM Elektrik duyurdu: Denizli'de 28 Haziran Pazar günü elektrik kesintisi: Hangi ilçelerde elektrikler kesilecek?
ADM Elektrik duyurdu: Denizli'de 28 Haziran Pazar günü elektrik kesintisi: Hangi ilçelerde elektrikler kesilecek?
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre yurdun kuzey, doğu ve güneybatı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava etkili olacak. İç Ege’nin güneyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Tokat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava öngörülüyor.

9 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına riski nedeniyle 9 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. Sarı kod verilen iller şöyle açıklandı: Artvin, Balıkesir, Çanakkale, Giresun, İzmir, Manisa, Ordu, Rize ve Trabzon. Özellikle Doğu Karadeniz’de Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

RÜZGAR 70 KM/S HIZA KADAR ÇIKACAK

Meteoroloji’nin tahminlerine göre rüzgar, Marmara’nın güney ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz’in kuzeyi, İç Anadolu’nun güneyi ile Doğu Anadolu’nun batısında etkili olacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden saatte 40 ila 70 kilometre hızla kuvvetli esmesi bekleniyor. İç ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ise birçok kentte hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşabileceği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ