Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzun süredir tartışılan 4+4+4 zorunlu eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, hazırlanan yeni raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacağını belirterek, "İlk Kabine Toplantısı'nda bu konuyla ilgili sunum yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bakan Tekin, eğitim sisteminde çağın gerekliliklerine uygun değişiklikler yapılabileceğini vurguladı:
"Geçtiğimiz yıl 'kamuoyundaki tartışmaları izliyoruz' anlamında açıklamalar yapmıştık ve süreci sürekli takip ettik. Şu anda bir raporumuzu oluşturduk. Bunu Kabine Toplantısı'nda Sayın Cumhurbaşkanımızın da onayına sunacağız. Eğer siyasi anlamda da karar verilirse, farklı alternatiflerimiz var. İlk Kabine Toplantısı'nda bununla ilgili bir sunum yapmayı planlıyoruz. Bu yıl içerisinde karar verilir çünkü önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimi ona göre dizayn edilecek. Ancak bunun bir de parlamento boyutu olacak, hazırlığımızın yasalaşması gerekecek."

YENİ MODEL: 2+2 VE 3+1

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı alternatif modeller arasında 2+2 ve 3+1 sistemleri öne çıkıyor. Yeni düzenlemeyle lise eğitiminin son 4 yılı zorunlu olmaktan çıkarılacak. Buna göre liselerin ilk iki yılı zorunlu olacak, 11. ve 12. sınıflar ise isteğe bağlı hâle gelecek. Öğrenciler bu süreçte mesleki eğitime, sanata veya farklı alanlara yönelme fırsatı bulacak.

PARLAMENTOYA SUNULACAK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, yeni model Kabine’de görüşülmesinin ardından parlamentoya sunulacak. Kabul edilmesi halinde, düzenleme önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.

HABERLER.COM

Kaynak: Haber Merkezi