ABD ile İran arasında bugün imzalanması beklenen barış anlaşması öncesinde İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği saldırı, Orta Doğu’da tansiyonu yükseltti. İran’ın saldırıya karşılık vereceğini açıklamasıyla birlikte bölgedeki gerilim arttı.

TRUMP VE NETANYAHU GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmeye ilişkin Fox News kanalında yer alan açıklamalarda, Trump’ın İsrail’in Beyrut saldırısına tepki gösterdiği aktarıldı. Trump’ın, Netanyahu için “Bibi neden böyle kahrolası bir saldırı düzenlemek zorunda kaldı ki? Çok sinirlendim. Ona bunu söyledim. Hiçbir muhakeme yeteneği yok” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

İRAN İDDİASI VE TAVİZ AÇIKLAMASI

İsrail Kanal 12’nin aktardığı bilgilere göre Trump’ın, İran’ın İsrail’e yanıt vermemesine karşılık bir taviz açıklayacağı iddia edildi. Söz konusu iddia, diplomatik sürece ilişkin tartışmaları artırdı.

ANLAŞMA SÜRECİ VE ERTELENME

Trump, İran ile bugün imzalanması planlanan mutabakat zaptına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Anlaşmayı bu sabah imzalamamız gerekiyordu ancak Beyrut'taki İsrail saldırısı bunu geciktirdi. Sanırım imza töreni bugün, önümüzdeki birkaç saat içinde gerçekleşecek” dedi.

Trump ayrıca anlaşmanın elektronik ortamda 2-3 saat içinde imzalanabileceğini, ardından gelecek hafta Avrupa’da yüz yüze bir imza töreni yapılabileceğini ifade etti.

45 sayılık destan! Brunson Knicks’i NBA zirvesine taşıdı
45 sayılık destan! Brunson Knicks’i NBA zirvesine taşıdı
İçeriği Görüntüle

(Gerçek Gündem)

Kaynak: Haber Merkezi