Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP etkinliğine katılmaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından siyasi geleceğine ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. Yavaş'ın, üzerindeki siyasi baskıların devam etmesi halinde siyaseti tamamen bırakabileceği öne sürüldü. Yavaş, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin gündeminin yalnızca Ankara olduğunu belirtirken, yaşanan siyasi tartışmalarla ilgilenmediğini ifade etmişti. Yavaş'ın açıklamalarının ardından CHP ve YENİ Parti içindeki tartışmalarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

YAVAŞ'IN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ GÜNDEM OLMUŞTU

Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz günlerde CHP'nin resepsiyonuna katılmaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi siyasi gündemde tartışma konusu olmuştu. Görüşmenin ardından açıklama yapan Yavaş, Erdoğan ile bir araya gelmesindeki tek gündemin Ankara olduğunu söyledi. Siyasi tartışmalarla ilgilenmediğini vurgulayan Yavaş, "Eğer bu tutumum her iki partinin genel merkezleri tarafından bir rahatsızlık sebebi olarak görülürse, gereğini yapmaktan da çekinmem" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel sandık çağrısını yineledi! “Milletin umudu olan seçim atlatılmaz”
Özgür Özel sandık çağrısını yineledi! “Milletin umudu olan seçim atlatılmaz”
İçeriği Görüntüle

CHP SÖZCÜSÜ SARI: "KATILMASINI BEKLERDİK"

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı da Yavaş'ın CHP üyesi ve CHP'li bir belediye başkanı olduğunu belirterek, 9 Eylül'de düzenlenen parti etkinliğine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla katılmasını beklediklerini söyledi. Yavaş'ın etkinliğe katılmaması sonrasında CHP ve YENİ Parti eksenindeki siyasi tartışmalar gündemdeki yerini korudu.

"SİYASET DEFTERİNİ KAPATIR"

Tartışmalar sürerken gazeteci Aytunç Erkin, tv100 ekranlarında Mansur Yavaş'ın çalışma arkadaşlarıyla yaptığı değerlendirmeye ilişkin bir iddiayı gündeme getirdi. Erkin, Yavaş'ın ekibinin mevcut siyasi tutuma ilişkin değerlendirmesini aktararak "Pozisyonumuzu koruyoruz. Tarafsız kalarak, yani CHP ve YENİ Parti içindeki tartışmalardan uzak kalarak yol haritası oluşturmaya çalışıyoruz. Ancak iki taraf da bizi çekmeye çalışıyor. Böyle giderse Mansur Bey belediye başkanlığını yapar ve siyaset defterini kapatır" sözlerini dile getirdi.

İddiaya göre Yavaş'ın çalışma arkadaşları, CHP ve YENİ Parti arasındaki tartışmalardan uzak durarak bir yol haritası oluşturmayı hedefliyor. Ancak iki tarafın da Yavaş'ı kendi siyasi tartışmalarının içine çekmeye çalıştığı öne sürülüyor. Bu değerlendirmeye göre, mevcut durumun devam etmesi halinde Yavaş'ın belediye başkanlığı görevini sürdürüp aktif siyaseti tamamen bırakabileceği iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi