Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından Sıfır Atık Hareketi ile ilgili mesaj paylaştı. Erdoğan, Türkiye’nin başlattığı ve bugün küresel bir çevre hareketine dönüşen bu girişimle elde edilen kazanımları açıkladı.

EKONOMİYE 365 MİLYAR LİRA KATKI

Erdoğan paylaşımında, Sıfır Atık Hareketi’nin 2017 yılında eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatıldığını belirterek, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü vesilesiyle 2017 yılında kıymetli eşim Emine Erdoğan öncülüğünde başlattığımız Sıfır Atık Hareketi'nin giderek büyümesi ve güçlenmesinden büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizin başlattığı, bugün küresel bir çevre hareketine dönüşen Sıfır Atık Hareketi ile toplamda 90 milyon ton atık geri kazanıldı. Bu sayede Türkiye ekonomisine 365 milyar lira katkı sağladık" dedi.

GELECEK HEDEFLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri kazanım oranını 2035 yılında yüzde 60’a, 2053 yılında ise yüzde 70’e yükseltmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, iklim değişikliği ve çevre kirliliğiyle mücadeleye kararlı şekilde devam edeceklerini belirtti.

MİLLİYET

Binlerce adayı ilgilendiriyor: 12 Temmuz planı değişti, o sınavlar ertelendi!
Binlerce adayı ilgilendiriyor: 12 Temmuz planı değişti, o sınavlar ertelendi!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ