Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı 10. Yıl Programı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlara ve İstanbul’da yaşanan sel felaketine değindi.
Devlet kurumlarının sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkatle takip etmesini istedi.
“TÜM KURUMLAR KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞMAKTADIR”
Beştepe’de düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “AFAD başta olmak üzere devletimizin tüm kurumları koordinasyon içinde çalışmaktadır. Vatandaşlarımıza gerekli ikazı yaparken eşzamanlı olarak sahada tüm tedbirleri almaktadır. Sağanak yağışların ülkemizin farklı yerlerinde bugün ve yarın devam edeceği anlaşılıyor. Halkımızın resmi kurumlarımızın uyarılarını dikkatle takip etmelerini istiyoruz.
ERDOĞAN’DAN DÜNDAR ZİYA GÜNTEKİN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Güntekin’in trafik kazasında hayatını kaybetmesine ilişkin de açıklamada bulundu. Güntekin’in Ankara’ya gelirken Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde geçirdiği kazada yaşamını yitirdiğini belirten Erdoğan, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
Bugün bir üzüntü verici haberi maalesef Düzce'de aldık. Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Güntekin kardeşimiz Ankara'ya gelirken Kaynaşlı'da geçirdiği kazada vefat etti. Gayretine, Üsküdar sevdasına şahit olduğumuz Ziya kardeşimize rahmet diliyor, kederli ailesine, yakınlarına, AK Parti camiasına ve Üsküdar halkına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum.
TÜRKİYE MAARİF VAKFI 66 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR
Türkiye Maarif Vakfı’nın 10. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Erdoğan, farklı ülkelerden katılan misafirlere ve gençlere teşekkür etti. Vakfın 10 yılda ulaştığı faaliyet alanına dikkat çeken Erdoğan, 66 ülkede çalışmalar yürütüldüğünü ve 75 bini aşkın öğrenciye eğitim imkânı sunulduğunu belirtti.
Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Türkiye Maarif Vakfımızın 10. kuruluş yılı vesilesiyle düzenlenen bu anlamlı programda sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hepiniz hoşgeldiniz safalar getirdiniz. Dünyanın farklı bölgelerinden programa iştirak eden sevgili misafirlerimize ve gençlerimize bilhassa şükranlarımı sunuyorum.
Türkiye Maarif Vakfı 10. yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 10 sene önce büyük hedeflerle yola revan olan vakfımız 66 ülkede faaliyet gösteriyor. 75 bini aşkın öğrenciye nitelikli eğitim imkanı sunan vakfımızı bugün bir kere daha tebrik ediyorum. Bu başarı hepimiz için iftihar meselesidir. Esas başarımız bu rakamların arkasındaki insan hikayeleridir. Aslolan öğrenim gören çocuklarımızın hayatına kattığımız değerlerdir. Biz uluslararası eğitimi uzun soluklu bir maraton olarak görüyoruz.
“24 YILDA EĞİTİM ALT YAPIMIZI GELİŞTİRDİK, FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLADIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de son 24 yılda eğitim alanında yapılan çalışmalara değinerek altyapının geliştirildiğini, fırsat eşitliğinin sağlandığını ve ders müfredatlarının yeni ihtiyaçlara göre düzenlendiğini söyledi. Okullarda dijital dönüşümün gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, PISA 2025 sonuçlarına ilişkin de değerlendirmede bulundu.
Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Son 24 yılda eğitim alt yapımızı geliştirdik. Fırsat eşitliğini sağladık. Ders müfredatlarını yeni ihtiyaçlar doğrultusunda düzenledik. Okulların dijital dönüşümlerini gerçekleştirdik. PISA 2025 sonuçlarına göre fen bilimleri, matematik alanlarında OECD ülkeleri arasında puanını en çok artıran ülke olduk.
ERDOĞAN: “TÜRKİYE, KÜRESEL BİR OYUNCUDUR”
Türkiye’nin uluslararası alandaki konumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, ülkenin savunma sanayisi, diplomasi, turizm ve dış ticaretin yanı sıra uluslararası eğitim alanında da ilerlediğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu sözleri kullandı: Dünyaya ve Türkiye'ye başkalarının penceresinden bakanlar halen farkına varamamış olsalar da ülkemiz, bugün küresel bir oyuncudur. Sadece savunma sanayisinde, diplomaside, turizmde, dış ticarette değil, uluslararası eğitim vizyonu itibarıyla da artık yeni bir ligdeyiz. Yaradılanı severiz yaradandan ötürü der, yeryüzündeki hiçbir insanı diğerinden ayırt etmez kimseye kem gözle bakmayız.
ERDOĞAN’DAN FETÖ AÇIKLAMASI
Konuşmasında FETÖ’ye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, örgütün farklı ülkelerde açtığı okulları nüfuz kazanmak amacıyla kullandığını öne sürdü. Erdoğan, 50’yi aşkın ülkede FETÖ’ye bağlı okulların tamamen veya kısmen kapatılmasının sağlandığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: FETÖ yıllar boyunca farklı ülkelerde açtığı okulları nüfus kazanmak amacıyla kullandı. Milletimizin iyi niyetini sömürdüler. Küresel emperyalizme hizmet ettiler. Siyonizme uşaklık yaptılar. 50'yi aşkın ülkede FETÖ'ye bağlı okulların tamamen veya kısmen kapatılmasını sağladık.
FETÖ'nün artık pek çok ülkede esamesi bile okunmuyor. Yarın çok daha acınası ve çok daha sefil hale gelecekler. Bu ülkeye ihanetlerinin bedelini ödeyecekler."





