Tuncay Özkan, 1998-2001 yılları arasında Radikal gazetesinde "Perde Arkası" adlı köşesinde yazdığı yazılarla dikkatleri üzerine çekti. Yolsuzluk, faili meçhul cinayetler ve siyasi çürüme konularında yazdığı araştırma haberleriyle büyük yankı uyandırdı. 2001’de Milliyet gazetesinde köşe yazarlığına devam etti ve "Futbolda Şike Skandalı"nı ortaya çıkardı.

2002 yılında Çukurova Medya Grubu Başkanlığı'na getirilen Tuncay Özkan, Show TV, SkyTürk TV, Akşam ve Güneş gazetelerinin yönetiminde önemli rol oynadı. Bu dönemde, özellikle 2. Irak Savaşı'na karşı yürüttüğü yayın politikalarıyla dikkat çekti. Ancak, Amerika'nın ve Türkiye hükümetinin baskıları sonucu gruptaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Tuncay Özkan, 2007 seçimleri sonrasında "Biz Kaç Kişiyiz Hareketi"ni başlattı. Ayrıca, Kanaltürk Televizyonu'nu kurarak medya sektörüne yönelik adımlar attı. 2008 yılında Ergenekon davası kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Özkan, daha sonra serbest bırakıldı. Tuncay Özkan, CHP’den 25, 26 ve 27. Dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi ve Meclis’te çeşitli komisyonlarda yer aldı.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ve Dijital Mecralar Komisyonu üyeliği yaptı. Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise CHP'den 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi.

Tuncay Özkan, 14 Ağustos 1966 doğumludur. Bu durumda, 2025 yılı itibarıyla 59 yaşındadır. Ankara doğumlu olan Özkan, uzun yıllar boyunca medya ve siyaset alanındaki etkisiyle tanınmıştır.

Yorumlar
Editör Hakkında