Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 20. kez düzenlenen Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali, “İçinizdeki Çocuğun Özgürlük Zamanı Geldi!” sloganıyla coşkulu bir atmosfere sahne oldu. Gümbet Değirmenler Mevkisi’nde sabahın erken saatlerinde başlayan etkinlik, akşama kadar süren rengarenk görüntülerle katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Festivalin en dikkat çekici yönlerinden biri, yaş farkı gözetmeden herkese açık olmasıydı. Katılımcılar klasik uçurtmaların yanı sıra devasa ve yaratıcı modellerle gökyüzünü süsledi.
ÇOCUKLAR ATÖLYELERLE HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
Çocuklara yönelik yüz boyama, uçurtma yapımı gibi atölye çalışmaları festivale ayrı bir canlılık kattı. Hem eğlenceli hem de eğitici olan bu etkinlikler sayesinde çocuklar el becerilerini geliştirerek üretmenin keyfini yaşadı.
DANS GÖSTERİLERİ, YARIŞMALAR VE SÜRPRİZ ÖDÜLLER
Festival boyunca düzenlenen halk oyunları, dans gösterileri ve çeşitli yarışmalar coşkuyu artırdı. Uçurtma yarışmalarının yanı sıra bisiklet ve dans yarışmaları da büyük ilgi gördü. Dereceye giren katılımcılara bisiklet gibi ödüller verildi. Anneler Günü’ne özel olarak yılın annesi seçilen Aygül Polat’a ise çamaşır makinesi hediye edildi. Sunuculuğunu Bodrum’un ilk "Ancorman"i Serdar Karlıova’nın yaptığı festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Yardımcısı Kanat Özsert, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gökhan Kurgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Eski Çevre Bakanı İmren Aykut ve ünlü TV sunucusu Seray Sever gibi isimler de katıldı.
MUĞLA BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK
Muğla Belediyesi ile Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen organizasyonda, Başkan Yardımcısı Kanat Özsert yaptığı konuşmada, “Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali’nin her zaman yanındayız. Gökyüzünü birlikte renklendirmek büyük mutluluk” dedi.
“GÖKYÜZÜNE ÖZGÜRLÜĞÜ SALDIK”
Festivalin düzenleyicileri Miyase ve Serdar Karlıova, bu etkinliği Bodrumlulara özgürlüğü gökyüzüne bırakma fırsatı sunmak için organize ettiklerini belirtti. “Hem çocuklara hem de içindeki çocuğu yaşatan yetişkinlere hitap eden bir bahar şöleni yaşattık” sözleriyle duygularını dile getirdiler.
BODRUM’DA BAHAR COŞKUSU YAŞANDI
Bodrum’un sıcak havası ve doğal güzellikleri eşliğinde gerçekleşen festival, yalnızca eğlence değil, aynı zamanda bir topluluk ruhu sundu. Katılımcılara özgürlük, mutluluk ve paylaşım duygusu yaşatan Uçurtma Festivali, Bodrum’un kültürel takviminde artık gelenekselleşmiş bir yer edindi.