Gazi ve şehit yakınlarının yeşil pasaport şartları belli oldu
Gazi ve şehit yakınlarının yeşil pasaport şartları belli oldu
İçeriği Görüntüle

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik operasyon düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ile belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürü dahil 5 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonrası şüphelilerin sağlık kontrollerinden geçirildiği ve ardından İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü bildirildi.

BELEDİYE BİNASINDA ARAMA YAPILDI

Soruşturma kapsamında jandarma ekiplerinin belediye binasında arama çalışmaları gerçekleştirdiği öğrenildi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Örgüte Üye Olma (TCK 220), Rüşvet (TCK 252), Görevi Kötüye Kullanma (TCK 257) ve İmar Kirliliğine Neden Olma (TCK 184)” suçlarına ilişkin operasyon gerçekleştirilmiştir. Soruşturma kapsamında; aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı’nın da bulunduğu toplam 7 şüpheliden 5’i gözaltına alınmış, yurt dışında oldukları tespit edilen 2 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi. Adliyeye sevk edilen isimler arasında Mustafa Günay, Nermin Günay, Özden Mustafa İnce, Sezgin Kuş ve Özgür Bayraktar yer aldı.

MUSTAFA GÜNAY VE ÖZGÜR BAYRAKTAR TUTUKLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan son açıklamada, soruşturma kapsamında işlemlerin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada “İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Örgüte Üye Olma (TCK 220), Rüşvet (TCK 252), Görevi Kötüye Kullanma (TCK 257) ve İmar Kirliliğine Neden Olma (TCK 184)’ suçlarına ilişkin gözaltına alınan şüpheliler hakkında yürütülen işlemler tamamlanmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan; Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa GÜNAY ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür BAYRAKTAR, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştır. Şüpheliler Nermin GÜNAY, Özden Mustafa İNCE ve Sezgin KUŞ hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi