ABD ile İran arasındaki gerilimin sürdüğü Orta Doğu’da Hürmüz Boğazı’na ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi. İran merkezli Fars Haber Ajansı, yaklaşık 2,5 milyon varil petrol taşıdığı belirtilen bir süpertankerin Umman açıklarında saldırıya uğradığını ve gemide yangın çıktığını öne sürdü.

Şekerli gıdalara vergi geliyor! Obezite ve diyabet için yeni adım
Şekerli gıdalara vergi geliyor! Obezite ve diyabet için yeni adım
İçeriği Görüntüle

SÜPERTANKERİN VURULDUĞU İDDİA EDİLDİ

Fars Haber Ajansı’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Hürmüz Boğazı’ndan geçen bir süpertanker, İran tarafından belirlenen güzergahın dışında seyir halindeyken hedef alındı. Haberde, geminin Umman kıyılarının yaklaşık 8 kilometre açığında vurulduğu ve saldırının ardından tankerde yangın çıktığı iddia edildi. Aynı olayla ilgili UKMTO tarafından yapılan açıklamada ise Hürmüz Boğazı’ndan geçen bir tankerin bilinmeyen bir cisimle vurulduğu ve gemide yangın çıktığı bildirildi. Mürettebatın güvende olduğu aktarılırken, gemideki hasarın boyutunun henüz belirlenemediği belirtildi.

2,5 MİLYON VARİL PETROL TAŞIDIĞI BELİRTİLDİ

İran basınındaki haberde, saldırıya uğradığı öne sürülen süpertankerin yaklaşık 2,5 milyon varil petrol taşıdığı belirtildi. Geminin hangi ülkenin bayrağını taşıdığına ilişkin ise henüz bilgi paylaşılmadı. Saldırının nasıl gerçekleştirildiği ve gemideki hasarın boyutuna ilişkin de ayrıntılar netleşmedi. Fars'ın aktardığı bilgilerde mürettebattan ölen veya yaralanan olup olmadığına dair de bilgi verilmedi.

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GEMİ TRAFİĞİ GÜNDEMDE

Son günlerde Hürmüz Boğazı çevresinde ticari gemilere yönelik saldırı haberleri gündeme geliyor. Reuters'ın aktardığı Marisks verilerine göre, bölgede üç petrol tankerinin bilinmeyen cisimlerle vurulduğu bildirilmişti. Söz konusu olayların kaynağı ve sorumlularına ilişkin ise kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Yeni süpertanker iddiasıyla ilgili geminin adı, bayrağı ve saldırının sorumlularına ilişkin resmi açıklama ise henüz yapılmadı.

Kaynak: Haber Merkezi