İstanbul’da 14 Ekim’de etkili olan sağanağın ardından Sarıyer Ayazağa’da meydana gelen selde kaybolan 30 yaşındaki Türkmenistan uyruklu Murat Babacanov’un cansız bedeni Haliç’te bulundu. Babacanov’un hayatını kaybetmesiyle sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi. Selde kaybolan Ahmet Derin ve Haşim Ciritoğulları’nı arama çalışmaları ise devam ediyor.

GÜNLERDİR ARANAN MURAT BABACANOV HALİÇ’TE BULUNDU

Ayazağa Deresi’nin taşması sonucu kaybolan 3 kişiden biri olan 30 yaşındaki Murat Babacanov’dan acı haber geldi. Günlerdir sürdürülen arama çalışmalarında Babacanov’un cansız bedeni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haliç Altınboynuz Tesisleri yakınlarında bulundu.

Survivor’dan diskalifiye olmuştu! Almeda yeniden ekranlara döndü görenler şaştı kaldı
Survivor’dan diskalifiye olmuştu! Almeda yeniden ekranlara döndü görenler şaştı kaldı
İçeriği Görüntüle

Babacanov’un ölümüyle 14 Ekim’deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e çıktı.

SON TELEFON SİNYALİ AYAZAĞA MEYDANI’NDAN ALINDI

14 Ekim’de İstanbul’da etkili olan sağanak sırasında Ayazağa Deresi taşmış, Babacanov’dan aynı gün saat 18.50’den sonra haber alınamamıştı.

Babacanov’un arkadaşı Artur Seydullayev, kendisiyle son olarak telefonda görüştüğünü ve telefonundan alınan son sinyalin Ayazağa Meydanı’ndan geldiğini belirtmişti. Seydullayev, arkadaşının sel sularına kapılarak sürüklenmiş olabileceğini düşündüklerini ifade etmişti.

ARAMA ÇALIŞMALARI HALİÇ VE DENİZDE DE SÜRDÜRÜLDÜ

İstanbul Valisi Davut Gül, selde kaybolan 3 kişinin kimliklerinin belirlendiğini, kayıplardan birinin Türkmenistan, diğer ikisinin ise Türkiye vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Arama çalışmalarının 17 kilometrelik dere hattı boyunca karada, dere içerisinde ve denizde yürütüldüğünü belirten Vali Gül, özellikle Haliç’te Sahil Güvenlik ve su altı ekiplerinin de arama yaptığını bildirmişti.

KAYIP İKİ KİŞİ İÇİN ARAMALAR DEVAM EDİYOR

Murat Babacanov’un bulunmasının ardından selde kaybolan 63 yaşındaki Ahmet Derin ile 55 yaşındaki Haşim Ciritoğulları’nı arama çalışmaları sürüyor.

Ahmet Derin’e ait araç daha önce Kağıthane Deresi’nden çıkarılmış, ancak Derin’e ulaşılamamıştı. Derin’in aracının sel sularında sürüklendiği anlara ilişkin cep telefonu görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

SELDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA MADDİ DESTEK

Sel felaketinden etkilenen 5 bin vatandaşın hesaplarına acil ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 10’ar bin lira yatırıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) selden etkilenen esnaf için 80 milyon lira aktaracağını, ilgili bakanlık tarafından da 200 milyon lira ödenek sağlandığını açıklamıştı.

AYAZAĞA’DA DERE YATAĞINDAKİ YAPILAR YIKILIYOR

Ayazağa’da İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) dere ıslahı projesine engel oluşturan yapıların kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 19 dükkan, 2 konut, 1 Kur’an kursu ile stadyum ve tribünlerinin yıkımına devam ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi