Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 2024 yılından bu yana kaymakamlık görevini yürüten 61 yaşındaki İhsan Kara, dün akşam saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. İhbar üzerine adrese gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Kara’yı ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Kara, hayatını kaybetti. Kara’nın vefatı, görev yaptığı Antalya’da ve kamu camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

ANTALYA VALİLİĞİ’NDE RESMİ TÖREN

Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara için Antalya Valiliği’nde resmi tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı naaşı, polis mangasının omuzlarında tören alanına getirildi. Törene Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra milletvekilleri, kamu kurumlarının temsilcileri, belediye yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kara’nın mesai arkadaşları ve yakınları, törende duygu dolu anlar yaşadı.

VALİ ŞAHİN KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Antalya Valisi Hulusi Şahin, İhsan Kara ile yaklaşık iki buçuk yıl birlikte çalışma fırsatı bulduklarını söyledi. Kara’nın 39 yılı aşkın meslek hayatı boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptığını belirten Şahin, onun insanlarla kurduğu güçlü bağlara dikkat çekti.

Şehitt-2

Vali Şahin, “Meslek hayatımın en zor görevlerinden birini yerine getirmek üzere huzurlarınızdayım. Merhum İhsan Kara ile iki buçuk yıldır çalışma fırsatımız oldu. Otuz dokuz yılı aşkın süre boyunca memleketimizin her köşesinde görev yapmış, görevini aşkla yerine getirmiş, insanlara dokunmuş, insanları sevmiş ve onlarla hemhâl olmuş güzel bir insandı” ifadelerini kullandı.

“ARDINDA KOCAMAN BİR BOŞLUK BIRAKTI”

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan Vali Şahin, Kara’nın görev aşkını son gününe kadar koruduğunu vurguladı. Kara’nın vefatının kendileri için büyük bir kayıp olduğunu belirten Şahin, onun insan ilişkilerine ve görev anlayışına dikkat çekti. Şahin, “Bir karıncayı incitmedi, bir kişinin kalbini kırmadı. Ama aynı zamanda görevini de layıkıyla yaptı. İlk günkü görev aşkı ve heyecanı son gününe kadar onunla beraberdi. Bunun en canlı şahidi benim. Daha dün öğleden sonra beraberdik. Yine bir cenazede yan yanaydık. Kim derdi ki bir gün sonra İhsan Bey’i uğurluyor olacağız” dedi. Kara’nın ardından büyük bir boşluk kaldığını ifade eden Şahin, konuşmasını “Ruhun şad olsun. Allah rahmet eylesin” sözleriyle tamamladı. Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua okunmasının ardından İhsan Kara’nın naaşı, polis mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Tören boyunca gözyaşlarına hâkim olamayan eşi Hülya Kara, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Yurt içi uçak bileti arayanlara müjde! THY’den 29 Ekim’e özel kampanya: Bilet almak için son tarih açıklandı
Yurt içi uçak bileti arayanlara müjde! THY’den 29 Ekim’e özel kampanya: Bilet almak için son tarih açıklandı
İçeriği Görüntüle

Kaymakam Eşi

KONYA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

İhsan Kara’nın cenazesinin, Muratpaşa Camii’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla memleketi Konya’ya uğurlanacağı bildirildi. Kara, cuma günü Konya’nın Karatay ilçesindeki Hacı Veyis Zade Camii’nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Üçler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

TÖRENE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Antalya Valiliği’ndeki törene Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra siyasi partilerin milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu katıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları, meclis üyeleri ile valilik ve kaymakamlık personeli de törende hazır bulundu.

Kaynak: iHA