Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği iş birliğiyle “30 Ağustos Zafer Bayramı Satranç Turnuvası” düzenleyecek. Zafer Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek turnuva, 29-30 Ağustos tarihlerinde 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu’nda yapılacak. Turnuva, 8 yaş ve üzerindeki satranç sporcularının katılımına açık olacak.
BAŞVURULAR 27 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK
Turnuvaya 2019 ve önceki yıllarda doğan, Türkiye Satranç Federasyonu lisansına sahip sporcular katılabilecek. Organizasyona katılmak isteyen sporcular, 27 Ağustos Perşembe günü saat 20.00’ye kadar çevrim içi başvuru yapabilecek. Başvurular Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

DÖRT YAŞ KATEGORİSİNDE MÜSABAKALAR YAPILACAK
30 Ağustos Zafer Bayramı Satranç Turnuvası’nda müsabakalar dört ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilecek. Turnuva sonunda kategorilerinde ilk 3 sırada yer alan sporculara kupa ve para ödülleri verilecek. Ayrıca genel sıralamada ilk 10’a giren sporcular ile en iyi dereceyi elde eden ilk 3 kadın sporcuya madalya takdim edilecek.

BAŞKAN ÜNSAL'DAN DAVET
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamına dikkat çekerek satranç turnuvasının bu özel güne uygun bir organizasyon olacağını belirtti. Ünsal, “30 Ağustos, bağımsızlık ve özgürlük yolunda gösterilen kararlılığın, azmin ve inancın simgesidir. Bu anlamlı günü, satranç gibi düşünmeyi, sabrı, stratejiyi ve doğru zamanda doğru hamleyi yapmayı gerektiren bir spor organizasyonuyla taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Hem rekabetin heyecanını hem de sporun dostluk ve dayanışma duygusunu hep birlikte yaşayacağımız bu anlamlı organizasyona tüm satranç severleri bekliyoruz” diye aktardı.




