İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Kuşadası Belediyesi'ne yönelik üçüncü operasyon gerçekleştirildi. İzmir, Aydın ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

21 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında elde edilen tanık beyanları, etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri, HTS kayıtları ve MASAK raporları doğrultusunda 21 kişi hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Şüpheliler arasında belediye yöneticilerinin yanı sıra CHP'li bir belediye meclis üyesi, avukatlar, iş insanları, otel ve firma sahipleri ile mimar ve mühendislerin bulunduğu öğrenildi.

EŞ ZAMANLI BASKINLARDA 15 KİŞİ YAKALANDI

Soruşturma kapsamında belirlenen adreslere İzmir, Aydın ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın rüşvet ve irtikap suçlamaları kapsamında çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü açıkladı.

SORUŞTURMANIN İLK OPERASYONUNDA 5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik soruşturmanın ilk aşamasında Belediye Başkanı Ömer Günel'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli, Aydın, İzmir ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Belediye Başkanı Ömer Günel, Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, iş insanı ve eski Kuşadasıspor Kulübü Başkanı Ferdi Zenginoğlu ile iş insanı Hüseyin Kabasakal tutuklanmıştı.

Manisa'da elektrik kesintisi alarmı! 8 Ağustos cumartesi günü 9 ilçede elektrik kesintisi: İşte ilçe ilçe tam liste
Manisa'da elektrik kesintisi alarmı! 8 Ağustos cumartesi günü 9 ilçede elektrik kesintisi: İşte ilçe ilçe tam liste
İçeriği Görüntüle

İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan hakkında ise adli kontrol kararı uygulanmıştı.

Soruşturma dosyasında tanık ve müşteki beyanlarının yanı sıra HTS kayıtları, MASAK raporları, banka hesap hareketleri ve diğer delillerin incelendiği belirtildi. Üçüncü dalga operasyonla birlikte dosyadaki şüpheli sayısı ve soruşturmanın kapsamı genişletildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ