Gövde uzunluğu 55 metre, yüksekliği ise 10 metre olacak gölet tamamlandığında yaklaşık 28 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak. Biriktirilecek suyun öncelikli olarak tarımsal sulamada kullanılması planlanırken, besi hayvanları ve yaban hayatının su ihtiyacının karşılanması da amaçlanıyor.
Yağmur ve kar sularının depolanacağı proje sayesinde bölgedeki üreticilerin suya erişiminin kolaylaştırılması ve sulama maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Göletin olası orman yangınlarında yangın söndürme helikopterlerine su temini açısından da kullanılması planlanıyor.
"ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLSÜN DİYE ÇALIŞIYORUZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, tarımsal üretimde suyun önemine dikkat çekerek, "Çiftçimizin yüzü gülsün diye çalışıyoruz. Gördes ilçemiz Kıranköy Mahallemizde hem tarımsal sulamaya can verecek hem de yaban hayatına ve olabilecek orman yangınlarına destek sağlayacak yeni göletimizin yapımına başladık. Yaklaşık 28 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak bu yatırımla üreticimizin sulama maliyetini düşürüyor, toprağımızın bereketine bereket katıyoruz. Çiftçimize destek olmak ve suyumuzu korumak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
KIRANKÖY’DE 15 YILLIK BEKLEYİŞ
Kıranköy Mahallesi Muhtarı Zeynel Demir, gölet projesinin mahallede uzun yıllardır beklenen bir yatırım olduğunu belirtti. Demir, "Bu bizim 15 yıldır peşinde koştuğumuz bir projeydi. Mahallemizin geçim kaynağı tarım olduğu için çiftçinin en büyük sıkıntısı suydu. Bu göletin tamamlanmasıyla Kıranköy'e bir nefes, bir can damarı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Demir, projenin hayata geçirilmesinde destek veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına mahalle halkı adına teşekkür etti.
GÖLETTEKİ ÖNEMLİ İMALATLAR TAMAMLANDI
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bozkurt İbrim, göletin yapımında önemli imalatların tamamlandığını belirtti.
İbrim, "Gördes Kıranköy Mahallemizde tarımsal sulama amacıyla yapımına başladığımız gölet projemizde kazı ve hafriyat çalışmalarının ardından grobeton, çelik boru bağlantıları, su alma yapısı, dip savak ve diğer demir imalatlarımızı tamamladık. Göletimizin gövde uzunluğu 55 metre, yüksekliği 10 metre olacak. Yaklaşık 28 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak göletimiz, bölgemizde tarımsal sulama açısından önemli bir ihtiyaca katkı sağlayacak" dedi.
İmalat çalışmalarının tamamlanmasının ardından sulama projesinin de hazırlanacağını belirten İbrim, depolanan suyun tarım arazilerinde etkin ve verimli şekilde kullanılmasının amaçlandığını söyledi.




