Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, takımın yaz transfer dönemi için planlarını ve hedeflerini açıkladı. Bu kapsamda, siyah-beyazlıların transfer stratejisini belirleyen Adalı, özellikle forvet transferine dair dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Adalı, Beşiktaş’ın yeni sezondaki kadro yapısının Türk oyuncular, deneyimli Avrupa oyuncuları ve uluslararası yetenekler olmak üzere 3 ana eksende şekilleneceğini duyurdu.
TÜRK OYUNCULARA ÖNEM VERİLECEK!
Adalı, Türk oyunculara yönelik transfer planlarını detaylandırarak, kadroya dahil edilecek oyuncuları iki gruba ayırdıklarını belirtti. İlk grup, tecrübeli ve takımın taşıyıcı oyuncuları olurken, ikinci grup ise altyapıdan yetişen ya da scout ekibi tarafından keşfedilen genç oyunculardan oluşacak. Avrupa seviyesinde deneyimli oyuncuların da kadroya dahil edilmesi gerektiğine vurgu yapan Adalı, bu oyunculardan liderlik bekleyeceklerini ve genç futbolculara yol göstereceklerini söyledi.
OSİMHEN İÇİN BÜYÜK YATIRIM
Beşiktaş’ın forvet transferi için düşündüğü oyunculardan biri de Napoli'nin yıldızı Victor Osimhen. Adalı, transferle ilgili yaptığı açıklamada, İspanyol kulübü Atletico Madrid'in Norveçli forveti Alexander Sörloth’a ilgi duymalarının pek gerçekçi olmadığını belirterek, bu transferi "hayal" olarak nitelendirdi. Adalı, "O oyuncunun bonservisine 27 milyon euro verene kadar, 60 milyon euroya Osimhen'i alırım" diyerek, transferlerin büyük bütçelerle yapılması gerektiğinin altını çizdi. Bu sözlerle, Beşiktaş'ın önümüzdeki dönemde yüksek bütçeli transferlere yönelebileceğinin sinyallerini verdi.
YENİ DÖNEMDE KADRO YAPISI VE TRANSFER STRATEJİSİ
Serdal Adalı, Beşiktaş’ın yeni dönemdeki kadro planlamasında Türk oyunculara önem verirken, Avrupa'dan deneyimli oyuncular ve uluslararası yeteneklerle takımı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu stratejiyle, hem tecrübeli oyuncular hem de genç futbolcular arasında denge kurarak, uzun vadede başarılı bir kadro inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.
KAYNAK: NTVSPOR