Belçika’nın başkenti Brüksel’e bağlı Anderlecht ilçesinde bulunan bir polis merkezine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırının gece saatlerinde meydana geldiği ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Brüksel Güney Polis Bölgesinden yapılan açıklamaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler yerel saatle 23.40 sıralarında Demosthenes Caddesi’ndeki polis merkezine ateş açtı.
POLİS MERKEZİNE ÇOK SAYIDA KURŞUN İSABET ETTİ
Saldırının ardından polis merkezinin cephesinde çok sayıda kurşun izi tespit edildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırı sırasında herhangi bir kişinin hayatını kaybetmediği veya yaralanmadığı belirtildi. Saldırının ardından bölgede güvenlik önlemleri alınırken, olayın faillerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

2 ŞÜPHELİ ELEKTRİKLİ SKUTERLE KAÇTI
Polis merkezine ateş açan 2 şüphelinin olayın ardından elektrikli skuter kullanarak bölgeden uzaklaştığı aktarıldı. Şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması için arama çalışmaları sürerken, Brüksel Savcılığı da olayın aydınlatılması amacıyla balistik uzman görevlendirdi.
SON YILLARDA SALDIRILAR ARTTI
Brüksel’in uyuşturucu ticareti ve silahlı çete hesaplaşmalarından en fazla etkilenen bölgeleri arasında gösterilen Anderlecht’te son yıllarda çok sayıda silahlı saldırı meydana geldi. Bölgede özellikle uyuşturucu satış noktalarının kontrolünü ele geçirmek isteyen rakip gruplar arasında çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Polis operasyonlarında uyuşturucunun yanı sıra ateşli silahlar ve yüksek miktarda nakit para da ele geçiriliyor.




