İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) İzmir Şubesi üyeleri de kortej yürüyüşüne katıldı. Şube Başkanı Metin Çınar öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte dernek üyeleri, Türk bayrakları ve dernek pankartıyla resmi geçit töreninde yer aldı. Birinci Kordon ve Cumhuriyet Meydanı güzergâhında düzenlenen yürüyüşte TSD İzmir Şubesi üyeleri, engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımı ve eşit haklara erişimi konusundaki taleplerini gündeme taşıdı.

TSD İZMİR ŞUBESİ KORTEJDE YER ALDI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi geçit törenine katılan TSD İzmir Şubesi üyeleri, üzerlerinde dernek amblemi bulunan mavi yeleklerle yürüdü. Üyeler, üzerinde "Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi" yazan büyük pankartın arkasında kortejde ilerledi. Tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşe katılan dernek üyeleri, ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Protokol alanının önünden geçişleri sırasında meydanda bulunan vatandaşlar ve protokol üyeleri, dernek üyelerine alkışlarla destek verdi.

“CUMHURİYET BİZİM EN BÜYÜK GÜVENCEMİZDİR”

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Metin Çınar, Cumhuriyet'in eşitlik ve adalet ilkelerine dikkat çekti. Engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunları da gündeme getiren Çınar, açıklamasında "Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir; eşitliğin, adaletin ve bir arada çağdaşça yaşamanın teminatıdır. Bizler, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına ve onun bize sunduğu eşit yurttaşlık vizyonuna sonuna kadar bağlıyız. Bugün bu kortejde, tüm engellere rağmen Cumhuriyetimize sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ancak bu anlamlı günde bir gerçeği de haykırmak görevimizdir: Engelli bireyler olarak sosyal yaşamda, erişilebilirlikte, istihdamda ve eğitimde hala çok büyük engellerle mücadele ediyoruz. Sokakların mimari yapısından toplumsal ön yargılara kadar karşılaştığımız her sorun, bizim toplumsal hayata tam katılımımızı zorlaştırıyor. Bizler sadaka ya da lütuf değil; Cumhuriyetin ruhuna uygun olarak eşit haklar, engelsiz bir şehir ve adil bir yaşam talep ediyoruz. Tüm zorluklara rağmen, Cumhuriyetimizin ışığında engelleri birer birer aşmaya ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KORTEJ GEÇİŞİNDE VATANDAŞLARDAN DESTEK

TSD İzmir Şubesi üyelerinin Birinci Kordon'daki protokol tribünü önünden geçişi sırasında vatandaşlar korteje alkışlarla destek verdi. Dernek üyelerinin taşıdığı pankart ve Türk bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte, engelli bireylerin toplumsal yaşamdaki görünürlüğü ve hak talepleri öne çıktı. Etkinlik sırasında vatandaşların "Engelleri Birlikte Aşacağız" sloganlarıyla korteje destek verdiği belirtildi. TSD İzmir Şubesi'nin katıldığı yürüyüş, derneğin engelli bireylerin hakları, erişilebilirlik ve toplumsal yaşama eşit katılım konularındaki mesajlarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kamuoyuna taşıdı.

29 Ekim’i böyle kutladılar! Kuşadası’nda duygulandıran görüntüler
29 Ekim’i böyle kutladılar! Kuşadası’nda duygulandıran görüntüler
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ