Türk sinemasının usta isimlerinden Can Kolukısa hayatını kaybetti. Can Kolukısa’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Babamızı kaybettik. Devri daim olsun. Cenaze bilgileri daha sonra duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

TÜRK SİNEMASINDA İZ BIRAKTI

92 yaşında hayatını kaybeden Can Kolukısa, uzun yıllara yayılan oyunculuk kariyeri boyunca Türk sinemasının önemli yapımlarında rol aldı. Usta oyuncu, ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Züğürt Ağa’ ve ‘Selamsız Bandosu’ gibi filmlerle sinema izleyicisinin hafızasında yer edindi.

Oğuzhan Koç'un peynir esprisi güldürdü: Maketi görünce bakın ne dedi
Oğuzhan Koç'un peynir esprisi güldürdü: Maketi görünce bakın ne dedi
İçeriği Görüntüle

PEK ÇOK DİZİDE ROL ALDI

Kolukısa, sinemanın yanı sıra televizyon dünyasında da çok sayıda projede kamera karşısına geçti. Usta oyuncu ‘Asmalı Konak’, ‘Gibi’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘İnci Taneleri’ gibi dizilerde rol aldı. Can Kolukısa, son olarak ‘Mehmed: Fetihler Sultanı’ dizisiyle izleyici karşısına çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ