Urla Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bozulan yolların yenilenmesi için kapsamlı bir yatırım programı başlattı. Program kapsamında yaklaşık 150 milyon TL değerinde asfalt yatırımıyla 50 bin ton sıcak asfalt serimi planlanıyor. Ayrıca iki ayrı ihale kapsamında toplam 36 milyon TL bütçeyle 60 bin metrekare kilit parke uygulaması gerçekleştiriliyor.

Menemen'de kırtasiyeden dijitale eğitim desteği sürüyor
Menemen'de kırtasiyeden dijitale eğitim desteği sürüyor
İçeriği Görüntüle

ALTYAPI SONRASI ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI

İlçe merkezinde büyük ölçüde tamamlanan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve elektrik altyapı çalışmalarının ardından zarar gören yolların yenilenmesi için çalışmalar başlatıldı. Yüklenici firmaların çalışmaları sonrası deforme olan güzergahlar yeniden düzenleniyor.

MAHALLE MAHALLE YOL DÜZENLEMESİ

Ekipler, program dahilinde ilçe genelinde yol bakım ve asfalt serim çalışmalarını sürdürüyor. Yaka Mahallesi’nde Demirciler, General Fahrettin, Adalet ve Sümer Sokak’ta asfalt çalışmaları devam ederken, Gür, Avcılar, Şehit Yüzbaşı Kemal, Gül ve 6. Göçmen Sokak’ta hazırlık çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca Denizli Mahallesi ve Yelaltı Mahallesi’nde kilit parke çalışmaları devam ediyor.

BAŞKAN BALKAN’DAN AÇIKLAMA

Selçuk Balkan, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Urla’nın en büyük sorunlarından biri altyapı eksiklikleri ve buna bağlı olarak bozulan yollardı. Yıllarca vatandaşlarımızın haklı şikayetlerine neden olan bu sorunun çözümü için kurumlarla koordinasyon içerisinde önemli çalışmalar yürüttük. Altyapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından şimdi sıra yollarımızı yenilemeye geldi. Ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanında yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Hedefimiz, yalnızca bozulan yolları onarmak değil; Urla’nın geleceğine yakışan modern, güvenli ve konforlu ulaşım ağını oluşturmak.” diye aktardı.

DAHA KONFORLU ULAŞIM HEDEFİ

Yürütülen asfalt ve kilit parke çalışmalarının, hem trafik güvenliğini artırması hem de mahallelerde yaşam konforunu yükseltmesi hedefleniyor. Çalışmaların ilçe genelinde farklı bölgelerde devam edeceği bildirildi.

Kaynak: BÜLTEN