Balıkesir’in Gömeç ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Gökçe Su Demir, Gömeç Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde güreş sporuyla ilgileniyor. Branşında kendi yaş grubunda kız sporcu bulunmaması nedeniyle antrenmanlarını erkek sporcularla sürdüren minik sporcu, kısa sürede ortaya koyduğu performansla dikkat çekti. Minderde gösterdiği mücadeleyle adından söz ettirmeye başlayan Gökçe Su, gelecekte milli formayı giymeyi ve önemli başarılara imza atmayı hedefliyor.
HEDEFİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU VE MİLLİ TAKIM VAR
Güreşi severek yaptığını belirten Gökçe Su Demir, en büyük hayalinin başarılı bir sporcu olmak olduğunu söyledi. Hedeflerini anlatan minik sporcu, "İlk hedefim, Türkiye şampiyonu olmak. Ondan sonra da milli takıma girebilmek. Daha sonra da Yasemin abla gibi şampiyon olabilmek" dedi. Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’i örnek aldığını ifade eden Gökçe Su, çalışmalarını bu hedef doğrultusunda sürdürüyor.

ANTRENÖRÜNDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEDEFİ
Gömeç Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Takımı Antrenörü Kemal Kurt ise geçtiğimiz hafta düzenlenen Balıkesir İl Şampiyonası’nda sporcularının önemli dereceler elde ettiğini belirtti. Çocukların spora yeni başlamasına rağmen çok sayıda madalya kazandığını ifade eden Kurt, "Şu anda hedefimiz Ankara'da yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonası'na katılabilmektir. Bu amaçla çocuklarımızla birlikte haftanın beş günü, günde iki antrenmanla çalışmalarımızı yapıyoruz. Okulların tatile girmesiyle de aynı şekilde sürdüreceğiz. İnşallah güreş sporunda yeni şampiyonlar yetiştirmeye davam edeceğiz. Şu anda çocuklarımız Balıkesir şampiyonu, il ikinci ve üçüncüsü gibi derecelere sahip oldu. İnşallah Gökçe Su'da Ankara'da bizi temsil ederek, Türkiye şampiyonluğunu ilçemize getirecektir" diye konuştu.





