Safanur ÖZTÜRK- EGE TELGRAF/ Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan Anneler Günü'nün ardından, Babalar Günü Haziran ayının üçüncü pazarında dünya genelinde kutlanıyor. Bu yıl, Babalar Günü tarihi 16 Haziran 2024 Pazar gününe denk geliyor.

Babalar Günü, babaların ve baba figürlerinin çocuklarının yaşamlarına katkılarını takdir etmek ve onları onurlandırmak için kutlanan özel bir gün. Farklı ülkelerde kutlama tarihleri değişse de coşkusu ve etkisi her yerde aynı. Babalar Günü genellikle babalara özel hediyeler verilmesi ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Orman yangını çıktığında ne yapmalıyız? Kendimizi nasıl koruruz? Orman yangını çıktığında ne yapmalıyız? Kendimizi nasıl koruruz?

BABAYA NE HEDİYE EDİLİR?

Babalar Günü için hediye seçenekleri arasında özel kutusunda isimli cüzdan tesbih seti, baba mesajlı resim baskılı ahşap plaka, baba-çocuk ikili tişört kombini gibi kişiselleştirilmiş ve anlamlı hediyeler bulunuyor.

Bu özel günün kökeni 1924 yılına dayanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge, Babalar Günü kutlamalarını desteklemiş olsa da resmi olarak ilan etmemiştir. Ancak, 1966 yılında dönemin başkanı Lyndon Johnson, Haziran ayının üçüncü pazarının her yıl Babalar Günü olarak kutlanacağını duyuran bir bildiri yayınlamıştır.

Kaynak: EGE TELGRAF