Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı himayesinde, Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) organizasyonunda ve AKPA Kimya'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 55. AYK-AKPA Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Yat Yarışı, İzmir'in Çeşme ilçesinde sona erdi.

32 TAKIM ZORLU PARKURDA MÜCADELE ETTİ

11 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nda başlayan yarışın ilk etabı Bozcaada'da tamamlandı. İkinci etap ise Bozcaada'dan başlayarak Çeşme Marina'da sona erdi. Organizasyona 7 yabancı ve 25 Türk olmak üzere toplam 32 takım katıldı. Ekipler, yaklaşık 265 deniz mili uzunluğundaki parkurda Bozcaada üzerinden Çeşme'ye ulaşmak için yarıştı.

ÖDÜLLER ÇEŞME'DE VERİLDİ

Yarışın tamamlanmasının ardından Çeşme'deki Aya Yorgi Koyu'nda ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren takımlara ödüllerini Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) Başkanı Ahmet Eker, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Rafet Oktar ve Ege Deniz Bölge Komutan Vekili Kıdemli Albay Hakan Aktarmaç takdim etti.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

İki etap sonunda oluşan genel klasmanda Overall Grup BCT1 (IRC 0, IRC 1, IRC 2) kategorisinde Tüpraş / Fenerbahçe 5, topladığı 13 puanla 55. Deniz Kuvvetleri Kupası'nın şampiyonu oldu.

Dere Construction / Anyways 14 puanla ikinci, Flyer ise 18 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Milli basketbolcu Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe'de!
Milli basketbolcu Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe'de!
İçeriği Görüntüle

Overall Grup BCT2 (IRC 3) klasmanında ise Çeşme Marina – CTD / Pupa, iki etapta da elde ettiği birinciliklerle toplam 2 puan toplayarak zirvede yer aldı.

Looping 5 puanla ikinci olurken, Canias – CTD / Electron da 5 puanla organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.

"TÜRKİYE'DEN KATILIMIN DAHA FAZLA OLMASINI İSTİYORUZ"

Ödül töreninin ardından açıklama yapan Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) Başkanı Ahmet Eker, yarışın 55 yıldır farklı rotalarda düzenlendiğini belirtti. Eker, Türkiye'nin en uzun açık deniz yarışı olma özelliğini taşıyan organizasyonun İstanbul Boğazı'ndan başlayıp Marmara Denizi ile iki boğazı kapsadığını ifade ederek, bu yıl yarışın iki etap halinde gerçekleştirildiğini söyledi. Çeşme'ye 4-5 yıldır gelmediklerini belirten Eker, yelkencilerin yeniden Çeşme'de yarışmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ahmet Eker, "Türkiye'deki en uzun açık deniz yarışı, çevre ülkelerden tekneler katılıyor. Türkiye'den katılımın daha fazla olmasını istiyoruz. Onun için bu yarışı daha fazla tanıtmaya çalışıyoruz. Türk yelkenciliğinin ve açık deniz yarışçılığının gelişmesi açısından bu yarış çok önemli" dedi.

Kaynak: DHA