Aliağa’da 10 Nisan’da düzenli seferlere başlayan Aliaport Deniz Yolcu İskelesi, kısa sürede yoğun ilgi gördü. Üç haftalık süreçte limanı 4 bin 502 yolcu kullanırken, özellikle bayram ve tatil dönemlerinde yolcu trafiği belirgin şekilde arttı.

Gölete inişi saniye saniye kaydedildi! Yangın söndürme uçağı neden havalanamadı?
Gölete inişi saniye saniye kaydedildi! Yangın söndürme uçağı neden havalanamadı?
İçeriği Görüntüle

Aliağa-Midilli hattında gerçekleşen seferlerin yalnızca yerel değil, Yunanistan’ın Midilli Adası başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen yolcular tarafından da tercih edilmesi dikkat çekti. 1 Mayıs tatilinin hafta sonuyla birleştiği dönemde ise limandan 1.622 yolcunun geçiş yaptığı bildirildi.

Aliaport Liman İşletmeleri A.Ş. yetkilileri, düzenli seferlerin beklenenden yüksek bir ilgiyle karşılaştığını ifade ederken, yaz sezonu ve Kurban Bayramı tatiliyle birlikte bu yoğunluğun daha da artmasının beklendiğini belirtti. Hâlihazırda haftada 3 gün yapılan seferlerin, 15 Mayıs–1 Haziran 2026 tarihleri arasında bayram yoğunluğu nedeniyle büyük ölçüde her güne çıkarılacağı açıklandı. Yetkililer ayrıca Aliaport’un yalnızca Midilli hattıyla sınırlı kalmayabileceğini, ilerleyen süreçte farklı destinasyonlara açılma ve kruvaziyer turizmine entegre olma hedeflerinin de gündemde olduğunu aktardı. Limanın altyapı olarak daha büyük yolcu kapasitesine hazır olduğu vurgulandı. Öte yandan Aliaport’un ilerleyen dönemde sadece geçiş noktası değil, aynı zamanda sağlık ve turizm odaklı bir merkez haline gelmesi için çalışmalar yürütüldüğü de ifade edildi.

Kaynak: İHA