Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aydın programı kapsamında Valiliği ziyaret ederek Vali Osman Varol ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Memişoğlu, kentte yürütülen sağlık hizmetleri ve planlanan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.
Aydın Şehir Hastanesi'nin hizmet vermeye başladığını hatırlatan Memişoğlu, son dönemde Çine ve Didim'de yeni hastanelerin, ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de hizmete açıldığını belirtti. Kentte toplam 71 sağlık tesisinin bulunduğunu ifade eden Bakan, bunların 33'ünün ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşu olduğunu söyledi.
MERKEZDE YENİ BİR HASTANE
Kent merkezindeki sağlık altyapısının güçlendirileceğini dile getiren Memişoğlu, Şehir Hastanesi'ne taşınan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin daha etkin şekilde hizmet verecek biçimde yeniden planlanacağını açıkladı.
Atatürk Devlet Hastanesi ve Aydın Devlet Hastanesi için de yeni projeler üzerinde çalışıldığını belirten Bakan, bu sağlık kuruluşlarının modernize edilerek vatandaşlara daha kapsamlı hizmet sunacağını ifade etti. Sağlıklı yaşam konusunda da vatandaşlara çağrıda bulunan Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetleri açısından güçlü bir konumda olduğunu belirterek koruyucu sağlık anlayışının önemine dikkat çekti.
Toplumun sigara, tütün ve diğer bağımlılık yapan alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, özellikle yaz aylarında açık havada yürüyüş yapılmasını, düzenli egzersiz alışkanlığı kazanılmasını ve kilo kontrolüne dikkat edilmesini istedi.
Aydın ve Ege Bölgesi'nin zeytin, zeytinyağı, sebze ve yeşil ağırlıklı beslenme kültürüyle sağlıklı yaşam açısından önemli bir avantaja sahip olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, vatandaşların bu yaşam tarzını sürdürmesinin önem taşıdığını belirtti.





