Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde çıkan anız yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları tamamlanırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangın, Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy Mahallesi Taş Ocağı mevkisinde meydana geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.
EKİPLER 1,5 SAAT MÜDAHALE ETTİ
Yangına müdahale için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 2 araç ve 5 personel ile Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 arazöz ve 7 personel görev aldı. Ekiplerin yaklaşık 1,5 saat süren çalışması sonucunda alevler saat 16.30 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü.
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede soğutma çalışmaları da tamamlandı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldığı bildirildi.





