İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama’nın ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde ulaşım altyapısına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmalarıyla eş zamanlı yürütülen yol yenileme uygulamaları kapsamında birçok noktada asfalt serimi tamamlanırken, bazı ana arterlerde çalışmalar devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi Yeşillik Caddesi’nde 20 bin metrekarelik alanda 5 bin 500 ton sıcak asfalt serildi. Fatih Mahallesi 315. Sokak ve Anafartalar Caddesi’nde ise 15 bin metrekarelik alanda 4 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Özgürlük Caddesi ve Akşemsettin Caddesi’nde de yol yenileme çalışmaları devam ediyor.

BAŞKAN TUGAY’A TEŞEKKÜR

Bergama’da tamamlanan yol çalışmalarının önemli noktalarından biri Bahçelievler Mahallesi Yeşillik Caddesi oldu. Dokuz eğitim kurumu ve spor tesislerine ulaşım sağlayan cadde, aynı zamanda sürücü adaylarının eğitim güzergahı olarak kullanılıyor. Yeşillik Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşım güzergahı yenilendi. Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mücahit Şengül, yapılan çalışmaya ilişkin değerlendirmesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür etti. Şengül, “Mahallemizin büyük bir sorunu olan Yeşillik Caddesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın katkılarıyla yenilendi. Kendisine çok teşekkür ederiz. Mahallemizde 9 okul bulunuyor ve bu nedenle yol oldukça yoğun kullanılıyordu. Eski yol çok kötü durumdaydı. Sürücü adayları eğitim alırken ve okul servisleri ulaşım sağlarken sıkıntı yaşıyordu. Gerçekten çok olumlu bir çalışma oldu. Bahçelievler, Bergama’nın gelişen mahallelerinden biri. Mahalle büyüdükçe sorunlarımız da artıyor ancak sorunlarımızın kısa sürede çözülmesi bizleri mutlu ediyor. Bergama halkı olarak hizmetlerden memnunuz” dedi.

“HER ŞEY İNSANLA BAŞLIYOR”

Mahalle sakini Selahattin Dervent de Yeşillik Caddesi’nde gerçekleştirilen çalışmanın bölge açısından önemine değindi. Dervent, “Burası Bergama’nın son dönemde gelişen mahallelerinden biri. Daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Buraya yapılan her hizmet çok değerli. Her şey insan için, her şey insanla başlıyor. Son dönemde kazılar ve su baskınları nedeniyle yolların kazılması gerekti, bu da çeşitli sorunlara yol açtı. Şimdi bu sorunlar ortadan kalktı” diye konuştu.

“ÇOK YARARLI BİR HİZMET OLDU”

İlçe genelindeki çalışmaları değerlendiren Levent Şinasi Kutnal ise özellikle Yeşillik Caddesi’nde ulaşım açısından önemli bir ihtiyacın karşılandığını belirtti. Kutnal, “Çok yararlı bir hizmet oldu. Yeşillik Caddesi’nde çok sayıda okul var, aynı zamanda eğitim pisti bulunuyor. Altyapının yenilenmesinden dolayı ayrıca mutlu olduk. Bu hizmete gerçekten çok ihtiyaç vardı. Büyükşehir Belediyemizden memnunuz. Taleplerimizi hızlı bir şekilde yerine getiriyorlar” dedi.

FATİH’TE ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi’ndeki 315. Sokak ve Anafartalar Caddesi’nde yürütülen asfalt çalışmaları da tamamlandı. Bölgede yaşayan Furkan Yılmazoğulları, yolun önceki durumuna ilişkin değerlendirmesinde, “Yollarımız daha önce berbat durumdaydı. Tozdan, topraktan geçilmiyordu. Cadde şimdi mükemmel oldu. Çalışmalar çok güzel ilerliyor” ifadelerini kullandı.

KIRSAL MAHALLELERDE SATHİ KAPLAMA

İlçe merkezindeki asfalt çalışmalarının yanı sıra kırsal mahalleler arasındaki ulaşım yollarında da sathi kaplama uygulamaları yürütülüyor.Bahçelievler ile Yalnızev mahalleleri arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik güzergâhta çalışmalar devam ediyor. Ayazkent-Doğancı ile Ferizler-Paşaköy mahalleleri arasındaki sathi kaplama çalışmaları ise tamamlandı. İzmir’in Foça ilçesinde de Kozbeyli Küme Evleri ile Gerenköy-Ilıpınar mahalleleri arasındaki yollar yenilendi.

Merkezde sıra bekleme dönemi sona erdi! İzmirim Kart başvurularında yeni dönem başladı
Merkezde sıra bekleme dönemi sona erdi! İzmirim Kart başvurularında yeni dönem başladı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: BÜLTEN