Anaokulları ve köy okulları 15 Şubat'ta, ilk ve ortaokullar ise 1 Mart'ta açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu:15 Şubat pazartesi günü eğitime başlıyoruz. Köy okullarımızı tüm sınıflarda yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz. Okul öncesine verdiğimiz önem bellidir. 15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da açma kararı verdik. İlkokullarımız açılması kararını verdik, haftanın iki günü devam edecektir.1 Mart tarihinde sınav dönemindeki öğrencilerimiz de tam zamanlı olarak açılacak. Sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde öğrencilerimiz izinli sayılacaktır. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Bu durumda çocuklarımız uzaktan eğitime devam edecek. Öğretmenlerin aşı takviminin öne çekilmesinin planlandığını da açıklayan Ziya Selçuk, "Hepinizin bildiği gibi, öğretmenlerimiz korona virüs aşısının uygulama sıralamasında öncelikli gruba alınmıştı. Süreci hızlandırmak adına, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için Şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır" açıklaması yapmıştı.

 ‘SORUMLULUK DÜŞECEK’

Büyük bir salgın süreci sonrasında eğitim öğretimde normalleşmeye geçmenin bir takım zorlukları olacağını aktaran Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım, “Ne yazık ki kolay olmayacak. Öncelikle yaklaşık bir yıldır ev ortamında bir nevi ‘sosyal yaşam dışında kalma hapsi ‘ yaşayan öğrencilerimizin psikolojik olarak olağan davranış haline geçmesi zaman alacaktır. Bu konuda okullarımızda bulunan rehber -psikolojik danışman öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşecektir” dedi. Uzaktan eğitimde yaşanan mağduriyetleri açıklayan Yıldırım, “18 milyon öğrencinin 6 milyonunun bir yıldır EBA’ya hiç giremediği bir uzaktan eğitim döneminde görülen açıktır ki MEB’in uzaktan eğitim sürecinde mağdur çocuklarımızın bilgisayar, tablet, internet erişim sorununu çözme iradesi yoktur” dedi.

‘AYRIMCILIK YAPILMAMALI’

Yeni eğitim öğretim yılında hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Artık yeni bir eğitim öğretim döneminin uzaktan eğitim ile geçiştirilmesi, ülkemiz geleceğine olumsuz etkisi düşünüldüğünde karşılanabilir olmaktan çıkmıştır. Bu nedenle korona virüs salgın riskine rağmen okullarda en üst düzeyde hijyen koşulları sağlanarak yüz yüze eğitim öğretime başlaması gerekmektedir. Korona virüs aşısının uygulanmakta olduğu ülkemizde ne yazık ki eğitim çalışanları, sağlık çalışanlarının hemen ardından aşılanma takvimine alınması gerekirken bu yapılmamış ve sadece öğretmenler aşılanacak denilerek çalışanlar arasında da ayrımcılık yapılmıştır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve tüm eğitim çalışanları aşılandıktan sonra öğrencilerimizde aşı sıralamasına alınmalıdır. Tüm eğitim çalışanları olarak bizler yüz yüze eğitim sürecine hazırız. Çocuklarımızın eksik kaldığı kazanımların telafi eğitimleri ile de verilmesi sürecinde her türlü fedakarlığa da zihnen hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz “ diye konuştu. Rana Beyza Öztürk / Özel Haber