Efes Tarlası Yaşam Köyü bünyesinde her hafta kurulan Üretici Pazarı, üreticiler ile tüketicileri doğrudan buluşturmaya devam ediyor. Efes Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında yerel üretimin desteklenmesine yönelik çalışmalar sürerken, fide dağıtımları ve çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.
YAZ SEZONUYLA BİRLİKTE ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI
Yaz aylarının başlamasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğunun arttığı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde, belediye tarafından yerel tohumlardan üretilen domates, biber ve patlıcan fideleri vatandaşlara dağıtıldı. Bayram öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen dağıtımlarda toplam 20 bin fide üreticiler ve vatandaşlarla buluşturuldu. Fide dağıtımlarına yoğun katılım sağlandı.

ÜRETİCİ PAZARI'NDA RENKLİ ETKİNLİKLER
Tarımsal faaliyetlerin yanı sıra gastronomi etkinliklerinin de düzenlendiği Üretici Pazarı’nda, Efes Selçuk’un yurt dışında da tanınmasına katkı sağlayan Şef Ramazan Adsız katılımcılarla bir araya geldi. Düzenlenen mutfak atölyesinde geleneksel tirit kebabının yapımını anlatan Adsız, yemek hazırlığında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Atölye çalışmasının sonunda katılımcılara tirit kebabı ikram edildi.
TOPRAK OKULU’NDA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
Efes Selçuk Belediyesi tarafından her pazar günü kurulan Üretici Pazarı faaliyetlerini sürdürürken, Efes Tarlası Yaşam Köyü içerisinde yer alan Toprak Okulu’nda da eğitim programları devam ediyor. Üreticilere ve üretim yapmak isteyen vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen eğitimlerle tarımsal bilgi ve deneyimin artırılması hedefleniyor.




