Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam'ı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye-Lübnan ikili ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ele alındı. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kardeş ülke Lübnan ile ilişkilere önem verdiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin kardeş ülke Lübnan ile ilişkilere önem verdiğini, bu çerçevede diplomatik temasları sıklaştırmanın faydalı olacağına inandığını ifade etti.

"DESTEĞİMİZİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Lübnan'ın güvenliğinin sağlanmasına yönelik diplomatik girişimlerini sürdürdüğünü vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin Lübnan'ın güvenliğini temin etmek için diplomatik girişimlerinin sürdüğünü, Lübnan'da güven, huzur ve istikrarın tesisi için insani yardımlar dahil elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

Güç’ten kadın kolları başkanlığı atamasına tepki! “Ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar”
Güç’ten kadın kolları başkanlığı atamasına tepki! “Ülkeyi uçuruma sürüklüyorlar”
İçeriği Görüntüle

SURİYE-LÜBNAN İLİŞKİLERİ DE DEĞERLENDİRİLDİ

Görüşmede bölgesel gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan ile Suriye arasında iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesinin bölge açısından fayda sağlayacağını ifade etti. Erdoğan ayrıca, Lübnan ile Suriye'nin iyi komşuluk ilişkileri geliştirmesinin bölge için faydalı olacağını dile getirerek, Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için azami gayret gösterdiğini kaydetti.

Kaynak: AA