Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yıl dönümü nedeniyle anlam yüklü bir mesaj yayımladı. Başkan Zeyrek, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün 105 yıldır aynı coşku ve gururla yaşatıldığını belirterek, bu özel günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duyduğunu dile getirdi.

'23 NİSAN, TÜM DÜNYAYA VERİLEN BİR BAĞIMSIZLIK MESAJIDIR'

Zeyrek, 23 Nisan’ın yalnızca Meclis’in kuruluş yıldönümü değil, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren bir milletin tüm dünyaya iradesini ilan ettiği gün olduğuna dikkat çekti. “Bugün, halkın iradesinin temsili olan Meclis’in kuruluşunun yıl dönümünü çocuklarımızla birlikte kutlarken, bugünün taşıdığı tarihî anlamı da unutmamalıyız” dedi.

Mesajında çocuk hakları konusuna da değinen Zeyrek, “Hiçbir çocuğun zorla çalıştırılmadığı, gelin edilmediği, eğitimden mahrum bırakılmadığı bir Türkiye hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çocukların güvenle, sağlıkla ve umutla büyüyebileceği bir gelecek için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Genç tasarımcılar İzmir’i yeniden şekillendiriyor Genç tasarımcılar İzmir’i yeniden şekillendiriyor

ATATÜRK’E VE TÜM KAHRAMANLARA ŞÜKRAN

Zeyrek mesajını, “Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ulusal egemenliğimiz uğruna mücadele veren tüm kahramanları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diyerek tamamladı.

Kaynak: Bülten