Oyuncu Fırat Tanış, İzzet Çapa’nın sunduğu "Paşa Paşa Muhabbetler" isimli YouTube programında hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanış, program sırasında yıllar önce alkol bağımlılığı nedeniyle aldığı tedaviden de bahsetti. Tedavi sürecinin ardından hayatında çeşitli değişiklikler yaptığını anlatan Tanış, özellikle o dönem çevresindeki insanlarla olan ilişkilerini yeniden değerlendirdiğini söyledi.
“HİÇ KİMSEYLE GÖRÜŞMÜYORUM”
Tedavi sonrasında sosyal çevresinde yaşanan değişime değinen Fırat Tanış, "Meyhanede tanıştığım hiç kimseyle görüşmüyorum. Orada bütün telefon listeleri değişiyor. Bütün arkadaşlık ilişkileri tekrardan böyle bir sorgulanıyor. Bir yerli yerine düzene koyuluyor" dedi.
ALKOL BAĞIMLILARINA TEDAVİ ÇAĞRISI
Tanış, alkol bağımlılığı yaşayan kişilerin profesyonel destek alması gerektiğini belirtti. Tedavi sürecinin kişinin tek başına üstesinden gelebileceği bir durum olmadığını ifade eden oyuncu, "Bir kliniğe gitmesini öneririm. Ama mutlaka hekimlerinin söylediklerini yapsınlar. Çünkü bu kişinin tek başına yapabileceği bir şey değil. Mümkün değil. Ayrıca bugün artık medeni bir dünyadayız. Böyle şeyler ayıp da değil" dedi.
TEDAVİYE BAŞLAMASINDA İLKER AYRIK'IN ETKİSİ
Fırat Tanış, alkol tedavisine başlamasında oyuncu ve yakın dostu İlker Ayrık'ın etkili olduğunu da açıkladı. İlker Ayrık'la yaptığı bir görüşmenin ardından tedavi konusunda adım attığını belirten Tanış, "İlker Ayrık benim çok sevdiğim dostum. Bir gün oturduk, konuştuk. 'Belki böyle bir şey yapmak iyi olur' dedi. İyi ki de yapmışım. Benim yeniden doğumumdur bu süreç. Bir daha unutmayayım diye kolumda klinikteki kateter noktalarının izleri var" ifadelerini kullandı.




