2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı Kanun ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine, 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7254 Sayılı Kanun’un 10’uncu Maddesine göre “kırsal mahalle” statüsü kazandırılması için bir adım da Bayındır Belediyesi’nden geldi. Ege Telgraf’a açıklamalarda bulunan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilgili kararın ilçe meclisinden çıktığını şimdi bir sonraki adımı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atacağını belirtti. Bayındır’da 36 köy olduğunu söyleyen Başkan Demirezen, “Bayındır’da 36 köyümüz var. Bu yasa ekim ayında çıktı, biz de onun üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Yasa zaten çok açık. Geçtiğimiz günlerde bu kararı kendi meclisimizde de onayladık. Artık top İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde… Onların da kararı onaylayacaklarını düşünüyoruz. Bir yerel yönetici olarak esas beklediğimiz, Yerel Yönetimler Yasası’nın yeniden revize edilmesi. Bununla alakalı da bakanlık gerekli çalışmaları yapıyor ve diğer siyasi partilerle de görüşüyor. Önümüzdeki iki ila üç ay içinde de yerel yönetimler yasasının revize edilip nihai halinin şekilleneceğini umuyoruz. Hal böyle olunca işlerimiz daha net bir şekilde yürüyecektir” dedi.

‘YENİ BİR OSB PEŞİNDE’

Bayındır’ın katma değerini daha da yükseltmek adına durmaksızın çalışmalarına devam ettiklerini de belirten Başkan Demirezen, “Bayındır gerçekten 41 bin nüfusuyla, coğrafyasıyla, iklimiyle kentimizin nadide ilçelerinden biri. Ben Bayındırlı olmaktan da her zaman gurur ve onur duydum. İlçeme hizmet etmek benim için her zaman bir onur. İlçemiz çiçekçilik, hayvancılık, zeytincilik ve jeotermal değerleriyle Küçük Menderes’te çok değerli bir ilçe. Türkiye’de ilk olacak Çiçekçilik OSB ilçemizde adım adım hayata geçiyor. 900 bin metrekarede Bayındır Çiçekçilik OSB alanı kuruluyor. Bizim için Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi Projesi ve 4 yıllık Ziraat Fakültesi ilçemizin en büyük dinamiğini oluşturacak. Ondan sonra da başka bir OSB’nin peşine düşeceğiz. Daha önce duyulmamış, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışmanın peşindeyiz. Yaptığımız çalışmalar ilçemizin hem istihdamına hem de ekonomisine büyük katkılar koyacak” ifadelerini kullandı.

‘ADINA YAKIŞIR HALE…’

Son olarak, Bayındırlılar’a bundan sonraki süreçte de çok çalışarak ilçeye yeni değerler katmaya gayret göstereceklerinin sözünü veren Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Bayındır, yaşanabilecek yer demek; bayındırlık demek… Biz de ilçemizi adına daha da yakışır hale getirip hem Ege’nin hem de İzmir’in incisi yapmak için durmaksızın çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber