'Zübük' filmini bilmeyen, izlemeyen yoktur, sanırım. Aziz Nesin 1961'de yazdı, 1980'de filmi çekildi, Kemal Sunal da harika yorumladı, oynadı. Kısa zamanda Zübük ismi çığ gibi büyüdü. 1962 yılınd...

'Zübük' filmini bilmeyen, izlemeyen yoktur, sanırım. Aziz Nesin 1961'de yazdı, 1980'de filmi çekildi, Kemal Sunal da harika yorumladı, oynadı. Kısa zamanda Zübük ismi çığ gibi büyüdü. 1962 yılında Aziz Nesin’in çıkardığı mizah gazetesinin adı da Zübük’tü. Bir anda meşhur olan 'Ne sağcıyız ne solcu futbolcuyuz futbolcu' sloganı da “Zübük” isimli haftalık mizah gazetesinin alt başlığında yer alıyordu. Spora oyuncu ve başkan olarak hizmeti geçen Atilla Ferah da kitap yazdı.  Adı da Zübük'e dolaylı çağrışım yapıyor, tersten gönderme yapıyor. 'Hem sağcıyız hem sporcu, futbolcuyuz futbolcu' 1.Baskı, Temmuz 2021 MD Ofset Matbaacılık Yayıncılık'tan çıktı. Okumaya başladım, okuyanı bol olsun. Atilla Ferah başkanım, kaleminize emeğinize yüreğinize sağlık. Zevkle, merakla, ilgiyle okuyacağım.
CEMAL BAŞKAN'DAN NEREDEN NEREYE
Ankaragücü ile Gençlerbirliği'nde başkanlık ve yöneticilik yaptı. Gündeme yerleşti, 90'lı yılarda. Hukukçudur, sevgili Avukat Cemal Aydın başkan. Kitabının adı Cemal Başkan nereden nereye. Gökten zembille, kartvizitle, torpille, parasıyla başkan olanlardan değil. Sanki başkanlık okulu var da oradan yetişti. Gençlere hizmet etmek, kötü alışkanlıklardan kurtararak enerjilerini sporla boşaltmaları için başkanlığa başladı. Hem en alt ligden Saim Kadın Pınarspor'da. Takım 3.Amatör kümede idi, 1.Amatör Küme'ye kadar çıkardı. Kendine özgü bir insandır, adaletten yanadır. 1.Baskı  / Nisan 2021 / Ankara / Detamat Matbaacılık'tan çıkan kitabını zevkle okudum, tamamladım Özellikle hakem camiasını, hakemleri, Türk hakemliğini çok güzel irdelemiş kutlarım. Dışardan çok güzel gözlemlemiş. Kitapsa okumak gerek.
YILDIRAY ARSLAN ANISINA
Yazlığında iken kalp krizi geçirdi, tansiyonu çok yükseldi, beyin kanaması da geçirdi. Organları hasar gördü. Günlerce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gördü, olmadı, kurtaramadık. Çok genç yaştaydı henüz. Elâzığ Maden'de doğdu, Diyarbakır'da yaşadı, büyüdü, okudu, çalıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, Aile Hekimi idi. Aynı zamanda Üst Klasman'a kadar yükselen futbol hakemiydi Yıldıray Arslan kardeşim. Güneydoğu'nun gururu oldu. Unutulmadı, unutulmayacak. Yıldıray Arslan adına futbol aday hakem kursu açılıyor. Nice arslanlar yetişecek. Bekliyoruz.
HERKES HAKEMLİK YAPMALI
İzmir'de de Ege Bölgesi'ndeki diğer illerde de futbol aday hakem kursu açılacağı duyumunu aldım, açılmalı. Kaçırmayın bu fırsatı gençler. Haydi hakem olun. Kursa gidin. Ünlü olmak, para kazanmak için gidecekseniz sakın ha gitmeyin. Vazgeçin, mutlu, huzurlu olamazsınız. Böyle olunca da adaletten uzaklaşırsınız. Söylemedi, yazmadı, demeyin. Düzenli spor yapacaksınız. Okulla da yürür. Çalışın emek verin. İnsanı daha iyi tanıyacaksınız. Değişik yerler göreceksiniz. En önemlisi adalet, size bağlı. En büyük şeref. Gerisi de bomboş. Herkes hakemlik yapmalı, 1 maç da olsa sahaya çıkmalı. Çünkü hayatın ta kendisi.
ERALP'İME VEDA ETTİK
Tanır, sever, takdir ederim. Maçına çıkmışlığımız vardır, aynı gökkube altında paylaştık yaşamı. Golcü idi, fırsatçı idi futbolu bilir, sporu severdi. Forma giydi mi başka dünyalara giderdi. İzmir amatörlerinin Altınordu'su Pınargücü'nde forma giydi. Veda edince master olarak devam etti. Altınırmak masterlerde ter döktü Eralp Tunçay kardeşimiz. Çok sayıda gol attı. Çağımızın illeti COVİD-19'a yakalandı, yoğun tedavi gördü, kaybettik. Başta sevgili Hilmi Bayer hocam, kaptanım olmak üzere tüm Pınargücü ile Altınırmak camiasına, futbol alemine başsağlığı diliyorum. Böyle centilmen, beyefendi sporcuları unutmamak gerek. Hatta boynumuzun borcudur, asli görevimizdir. Ruhu şad, mekânı cennet olsun sabır diliyorum.