MEMDUH GÜNEY - EGE TELGRAF - İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi. İstifalar nedeniyle boşalan meclis birinci ve ikinci başkanvekilliği seçimi için aday önerilerinde bulunuldu. Başkanvekilliğine Altan İnanç ve Ümran Göçen aday gösterildi. Yapılan oylama sonucunda 147'i oyun 99'unu Altan İnanç, Ümran Göçen 92 oy aldı. Komisyonların partisinden istifa edenlerde dahil olmak üzere nisan ayına kadar görevlerine aynı şekilde devam etmesine oy birliğiyle karar verildi.

İZBAN'DA 90 DAKİKA GERİ GELDİ

Meclis gündemine geçtiğimiz sene 90 dakika uygulamasından çıkarılan İZBAN'ın tekrar dahil edilmesi geldi. İlgili madde oybirliğiyle meclisten geçti. Bu sonuçla İZBAN'da 90 dakika uygulaması tekrar başladı.

Valiliklerden peş peşe tatil kararları: Okullar yarın da kapalı
Valiliklerden peş peşe tatil kararları: Okullar yarın da kapalı
İçeriği Görüntüle

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yapılan görüşmeler kapsamında, İZBAN ücretlendirme
sisteminin “İzmirim Kart” elektronik ücret toplama sistemindeki devamlılığının sağlanarak 15 Ekim 2026 tarihi itibarıyla 90 Dakika Aktarma uygulamasına dahil edilmesi ve Belediye Meclisimizin 13/03/2026 tarihli ve 04.333 no’lu Meclis Kararında “İZBAN A.Ş ÜCRET TARİFESİ” başlığı altında yer alan “90 Dakika Aktarma Hakkı Yoktur.” İfadesinin kaldırılması ile İZBAN’ın aktarma sistemine dahil olması durumunda aktarmalı ulaşımda İZBAN ile yapılacak hasılat paylaşımını düzenlenmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan protokolün kabulü ile söz konusu protokolün imzalanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY’a yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi.

Kaynak: EGE TELGRAF