Yalova Valiliği, kentte beklenen aşırı yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi kararının uzatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik verilere göre yağışların etkisi azalsa da yarın devam etmesinin beklendiği belirtildi. Bu nedenle il genelindeki tüm resmi ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün daha ara verildiği kaydedildi.

Karar kapsamında kamuda görev yapan hamile ve engelli personel ile çocuğu kreşe veya anaokuluna devam eden kadın personelin idari izinli sayılacağı bildirildi.

SAKARYA’DA OKULLAR İKİNCİ GÜN DE TATİL

Sakarya’da günlerdir etkili olan sağanak yağış nedeniyle okullardaki tatil süresi uzatıldı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin açıklamasıyla bugün eğitime ara verilen kentte, Sakarya Valiliği yarın için de tatil kararı aldı.

TURUNCU KODLU UYARI SONRASI KARAR

Sakarya Valiliğinin açıklamasına göre Meteoroloji Genel Müdürlüğünün turuncu kodlu uyarısı doğrultusunda il genelinde yarın kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışların günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkileyebileceği değerlendirilirken öğrencilerin ve eğitim personelinin güvenliğini sağlamak amacıyla il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

SAKARYA’DA ÜNİVERSİTELERDE DE DERS YOK

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), rektörlük kararları doğrultusunda yarın derslere ara verdi.

Usta sanatçı Alpay’ın cenaze töreni belli oldu! Kızı Zeynep'ten duygusal veda: “Harika bir ömür yaşadı”
Usta sanatçı Alpay’ın cenaze töreni belli oldu! Kızı Zeynep'ten duygusal veda: “Harika bir ömür yaşadı”
İçeriği Görüntüle

SAKARYA’DA KAMU PERSONELİNE İDARİ İZİN

Sakarya Valiliğinin kararı kapsamında anaokuluna veya ilkokula giden çocuğu bulunan kadın kamu personeli ile engelli, ağır hastalığı bulunan ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.

Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde görev yapan personelin durumunun ise birim amirleri tarafından değerlendirileceği belirtildi.

İSTANBUL VE KOCAELİ’DE DE OKULLAR TATİL

İstanbul’da da eğitime yarın ara verileceği açıklandı. İstanbul Valisi Davut Gül, okul binalarında temizlik, bakım ve güvenlik kontrollerinin yapılabilmesi amacıyla tatilin cuma gününü de kapsadığını duyurdu.

Kocaeli Valiliği de il genelindeki tüm eğitim kurumlarında yarın eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı.

Böylece Yalova, Sakarya, İstanbul ve Kocaeli’de okulların tatil edilmesine ilişkin kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi