Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur'u ölümünün birinci yıl dönümünde düzenlenen törenle andı. Geniş katılımla gerçekleştirilen programda Bodur'un siyasi yaşamı, İzmir'e ve ülkesine yaptığı hizmetler ile geride bıraktığı anılar paylaşıldı. Karşıyaka'nın yetiştirdiği önemli siyasetçiler arasında yer alan 20. ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve eski il başkanlarından Ali Rıza Bodur için Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ev sahipliğinde anma programı düzenlendi. Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törene eski bakanlar, milletvekilleri, eski YDK ve PM üyeleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanları, partililer, mevcut ve eski dönem meclis üyeleri ile Bodur'un ailesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Bodur'un özgeçmişi aktarıldı. Ardından kızı Aslı Bodur Doğan tarafından hazırlanan anı videosu gösterildi. Program, katılımcıların anma konuşmalarıyla devam etti.

BODUR’LA OLAN ANILAR PAYLAŞILDI
Anma töreninde eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski Bakan, Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, eski CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Sabri Ergül, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eski Bakan ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eski Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, eski İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Bilgin Erünal, eski Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Muammer Gezginci, Avukat Nimet Haytabay ve Arif Suyolcu söz aldı. Katılımcılar, Ali Rıza Bodur'la ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirirken birlikte yaşadıkları anıları da paylaştı.

“ÖMRÜNÜ İZMİR’E AYIRMIŞ BİRİNİ ANIYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Ali Rıza Bodur'un yaşamı boyunca üstlendiği görevleri ve kent için yaptığı çalışmaları anarak “Yaşamı boyunca siyasetin farklı kademelerinde fedakarca görev almış, çalışma hayatında ve sivil toplum alanında önemli sorumluluklar üstlenmiş, ömrünü iyiliklere, güzelliklere ve İzmir’e ayırmış bir insanı anıyoruz bugün. Kentimizin yakın tarihine damga vurmuş, iz bırakmış sizin gibi değerli isimleri bir arada görünce Sayın Ali Rıza Bodur’un ne kadar kıymetli ve ne kadar sevilen bir insan olduğunu daha iyi anlıyorum. Onun anısını Karşıyakamızda yaşatmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Bizleri bir araya getiren kızı Aslı Hanım başta olmak üzere, katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, Ali Rıza Bodur’u saygıyla anıyorum” dedi.

KIZI ASLI BODUR DOĞAN'DAN TEŞEKKÜR
Ali Rıza Bodur'un kızı Aslı Bodur Doğan da anma töreninde yaptığı konuşmada duygularını dile getirdi. Doğan, “Bugün benim için hem çok duygusal hem de çok anlamlı bir gün. Kıymetli babam Ali Rıza Bodur’u aramızdan ayrılışının birinci yılında sevgi, saygı ve özlemle anmak için bir aradayız. Bizleri yalnız bırakmayarak babamın hatırasına ortak olduğunuz için her birinize gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programın sonunda Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Aslı Bodur Doğan'a günün anısına üzerinde Ali Rıza Bodur'un portresinin bulunduğu bir tablo takdim etti.





