Bayraklı Belediyesi bünyesinde farklı branşlarda eğitim gören çocuk ve genç sporcular, 2026-2027 sezonunun açılışı öncesinde düzenlenen kortej yürüyüşünde bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşün ardından sezon açılışı Şehit Ümit Boz Spor Tesisi’nde gerçekleştirildi. Programa Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, sporcuların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FARKLI BRANŞLARDAN GÖSTERİLER
Sezon açılış programında çocuk ve genç sporcular, eğitim aldıkları branşlarda hazırladıkları gösterileri izleyicilerin beğenisine sundu. Kick boks, cimnastik, bale, güreş, karate, halk oyunları, aerobik ve taekwondo gösterileri gerçekleştirildi. Sporcuların performansları ailelerinden ve vatandaşlardan alkış aldı. Şehit Ümit Boz Spor Tesisi’nde düzenlenen program, yeni sezonun başlangıcına sahne olurken sporcuların gösterileri ailelerin de gurur ve heyecan yaşamasını sağladı.
“İLK DÜDÜĞÜ SPOCULARIMIZLA ÇALDIK”
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da sezon açılışında sporcularla bir araya gelerek gösterileri izledi. Bayraklı’nın spor altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Önal, spor okulları ve yarışmacı takımların yanı sıra çocukların, gençlerin ve özel gereksinimli bireylerin spora erişimini artırmaya yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Belediye bünyesinde görev yapan antrenörler, eğitmenler ve çalışma arkadaşlarıyla spor alanındaki hizmetleri artıracaklarını ifade eden Önal, spora ve sporcuya yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Önal, “Yeni sezonun ilk düdüğünü sporcularımızla birlikte çaldık. Spor okullarımız ve yarışmacı takımlarımızın 2026-2027 sezonunu açtık. Tüm sporcularımıza başarılarla dolu bir sezon diliyorum. Sahada, tribünde, her an yanınızdayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla iç içe büyümesini, kendilerini farklı branşlarda geliştirmelerini istiyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin de sporun tüm imkânlarından yararlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Spora ve sporcuya yaptığımız yatırımları artırarak Bayraklı’nın spor altyapısını daha da güçlendireceğiz. Sizinle gurur duyuyoruz, sizlerle onur duyuyoruz” dedi.
YAZIN 4 BİNİ AŞKIN KİŞİ SPOR YAPTI
Bayraklı Belediyesi’nin spor okullarında geçtiğimiz yaz döneminde düzenlenen kurslardan toplam 4 bin 120 kişi yararlandı. Bu kapsamda 2 bin 285 çocuk, bin 95 yetişkin, 650 lisanslı çocuk ve 90 özel gereksinimli birey spor faaliyetlerine katıldı.
22 BRANŞTA SPOR EĞİTİM
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, farklı yaş gruplarındaki vatandaşları 22 ayrı branşta sporla buluşturuyor. Çocuklar, yetişkinler ve özel gereksinimli bireylerin yararlanabildiği faaliyetler 8 farklı spor merkezinde gerçekleştiriliyor. Belediye, her yıl 5 binin üzerinde sporcuya ulaşırken spor okullarının yanında yarışmacı takımlarla da çalışmalar yürütüyor. 2026-2027 sezonunda da çocukların, gençlerin, yetişkinlerin ve özel gereksinimli bireylerin farklı branşlarda spor yapabilmesi amacıyla faaliyetlerin sürdürülmesi planlanıyor.




