İzmir’in Menderes Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat E.G. tutuklandı.
WHATSAPP YAZIŞMALARIYLA GÜNDEM OLMUŞTU
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, görevden uzaklaştırılan eski Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek ile kamuoyuna yansıyan WhatsApp yazışmalarını gerçekleştiren avukat E.G., jandarma ekiplerince yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen E.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Menderes Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma suçlarına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de bulunduğu 16 şüpheli 4 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 10 kişi, 7 Ağustos’ta tutuklanmış, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Anayasa’nın 127’nci maddesinin 4’üncü fıkrası ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi uyarınca, İçişleri Bakanlığının 8 Ağustos 2026 tarihli onayı ile görevden uzaklaştırılmıştı.




