Türkiye'de alınan korona virüs tedbirleri çerçevesinde restoran ve kafelerin müşteri alması yasaklanmış ve paket servise izin verilmişti. Evde kal mottosuyla vatandaşlar çeşitli kanallardan verdikleri siparişlerin evlerine motorlu kuryeler tarafından getirilmesini talep etmişti. Öte yandan pek çok market ve sanal alışveriş sitesi de 'eve teslimat' yapmaya başlamıştı.

'HIZLI GELSİN DİYENLER...'

Geçtiğimiz haftalarda İzmir'de motorlu kuryeler, bazı sitelere motorlarıyla girişlerinin yasaklanmasının üzerine eylem yaptı. Geçtiğimiz sürede değişen pek bir şey olmadı ve binaların girişlerine 'kuryelerin asansörü kullanması yasaktır' yazıları konuldu. Korona virüs sürecince alınan tüm tedbirlere uyduklarını dile getiren ve yaşananlara tepkisini dile getiren Karşıyaka Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Batuhan Bursalı, "Bizler emekçi motorlu kuryeler olarak pandemi surecinde yoğun iş yüküyle hizmet vermeye ve çalışmaya aralıksız devam ediyoruz. Pandemi başladığından beri yoğun olarak sağlık çalışanları ve emniyet güçlerimizden sonra motorlu kurye mesleği önemli görev aldı. Vatandaşların evlerinden çıkmaması, korona virüs hastası olan vatandaşların yemek, ilaç gibi tüm ihtiyaçlarını motorlu kuryeler ile karşıladı. Bu süreçte Türkiye genelinde 160 kurye vefat etti. Hepsinin ailesi, geleceği, hayalleri vardı. Şimdi diyebilirler ki 'hızlı gidiyorlar', bunu söyleyenler de; sipariş notlarına 'hızlı gelsin, çabuk gelsin' diyen kişilerdir" dedi.

'BİRAZCIK EMPATİ'

Karşıyaka'da gerçekleştirdikleri eylemi ve gelinen süreci değerlendiren Bursalı, "Geçen gün 120 kurye ile site önünde eylem yaptık. Amacımız; site içerisine motosiklet ile alınmadığımızdan verilen siparişleri, yükleri site içerisinde uzun mesafeler taşıdığımızı anlatmaktı. Bir de şimdi bazı site ve apartmanlarda 'motorlu kuryelerin asansörü kullanması yasaktır' yazısı astılar. İnsanlığımızı kaybetmişsiz, utanıyoruz. Yaşadığımız hor görülmek ve dışlanmak. Bunlara rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Motorlu kuryeler 1 gün çalışmazsa hayat durur, bunu yanlış anlamayın ama sağlığını düşünüp müşteri evden çıkmıyor. Emin olun, motorlu kurye çalışmazsa kimse alışverişe gitmez. Tüm Türkiye'deki motorlu kuryelerin adına konuşuyorum; siteye almayanlar, asansöre bindirmeyenler, yolda üstümüze sürenlere sesleniyorum: Siz olsanız nasıl olur? Empati, birazcık empati." diye konuştu. Feyaz TATAR / Özel Haber
Editör: TE Bilisim