İzmir'in Ödemiş ilçesinde 2 Temmuz 2025'te meydana gelen orman yangınında evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için inşa edilen afet konutlarında sona gelindi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tamamlanan konutların bu ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Yangının ardından kısa sürede başlatılan çalışmalarla inşa edilen yöresel mimariye uygun ve afetlere dayanıklı evler, bölge halkında büyük sevinç yarattı.

MUZAFFER'DEN BAKAN KURUM'A ÇAY DAVETİ

Geçen yıl yaşanan yangının ardından bölgeyi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı konuşmayla hafızalara kazınan 7 yaşındaki Muzaffer Atıcı, yeni evini görünce mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Evlerimiz aynı villa gibi olmuş, inşallah Bakanımız yeni evimize bir çay içmeye gelir. En kısa zamanda evimize Bakan amcayı bekliyorum." Bakan Kurum da yangının birinci yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından Muzaffer'in görüntülerine yer vererek, "Yakında Üzümlü Köyü'ne, Muzaffer'in yeni evine misafir olacağım" mesajını paylaştı.

"DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU"

Muzaffer'in annesi Nihal Atıcı, yangının ardından devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olduğunu belirterek şunları söyledi: "Devletimiz sağ olsun, her zaman yanımızda durdu. Evlerimiz bitme aşamasına geldi. Başta Bakanımız Murat Kurum olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bakanımızı yeni evimize çay içmeye bekliyoruz."

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Yangında evi zarar gören Üzümlü Mahallesi sakinlerinden Cavit Özer de yeni evine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özer, "Devletimize Allah zeval vermesin. Evlerimiz son derece modern oldu. Bizler de Bakanımız Murat Kurum'u kahve içmeye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kavurucu sıcaklarda en çok bu içecek tercih ediliyor
Kavurucu sıcaklarda en çok bu içecek tercih ediliyor
İçeriği Görüntüle

138 KÖY EVİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Ödemiş'te 2 Temmuz 2025'te çıkan orman yangınlarında Karadoğan, Üzümlü, Tosunlar ve Suçıktı mahallelerinde toplam 138 köy evi kullanılamaz hale gelmişti. Yangından yaklaşık bir ay sonra TOKİ tarafından başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında afetlere dayanıklı yeni konutlar kısa sürede tamamlanma aşamasına getirildi.

Kaynak: AA