Öğrenciler pandemi döneminde tedbirler kapsamında uzunca bir süre online eğitime devam ediyordu. Aşıyla birlikte normalleşme süreci kapsamında öğrenciler yeniden yüz yüze eğitime başladı. Motivasyonun düştüğünü gören ve eğitim sürecinde çocuklarla duvarlara resim çalışması yapan Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi’nde öğrencilere sanatı ve resmi sevdiren görsel sanatlar öğretmenleri, “Bizler idealist öğretmenleriz. Sanat öğrenciler için çok önem arz ediyor. Eğitim yalnızca dört duvar arasında değildir” ifadelerini kullandı.

‘MATEMATİK KADAR...’

Öğrencilerin pandemi sonrasında motivasyonlarının düştüğünü ve onları yüreklendirerek bir arada olmalarını sağladıklarını dile getiren Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatma Bozkurt, “Kaynaştırma öğrencilerimizin dahi eline fırça verdik. Onları cesaretlendirdik. Özellikle doğaçlama figürler ve tasarım figürler çalıştılar. Tüm çocuklar mutlu oldu. Eğitim öğretim sadece dört duvar arasında yapılmamalı. Hem dışarda olmaları hem üretmeleri onları çok daha mutlu etti. Bizim için çok etkiliydi. Görsel Sanatlar ve beden eğitimi dersi matematik kadar önemli. Bu anlamda çocuklarımızın öğrenme sürecinde pozitif etki oluşturdu. Önce tasarımlarını yaptılar. Okulumuzdaki kedimiz Rüzgar’ı çalıştık. Motive oldular. İlkokulda matematik yapalım resim dersinde deniyor. Bu üzücü. Çocukların sanata ihtiyacı var. Öğretmenlerimizde değer verirse çocuklar daha motive olur, kabul görür. Grup çalışması yaptığı için çocuklar mutlu oluyor” dedi.

‘TÜM ÇOCUKLAR SEVDİ’

Çocukların daha fazlasını talep ettiğini ve motive olduğunu belirten görsel sanatlar öğretmeni Hülya Özdağ da, “Pandemi döneminde çocuklarımız çok sıkıldı. Özellikle çocuklar bunaldığı için gereken araştırmaları yaptık. Araştırmaları yaptık. Çocukları nasıl dışarıda eğlenceli kılarak etkinlik yapabiliriz diye düşündük. En uzaktaki çocuklarda dersle dahi ilgisiz çocuklarında çok hoşuna gitti. Bizde onların adına çok sevindik. Duvarları bulsak böyle devam edeceğiz. Baharda yapmak istiyoruz özellikle. Okul duvarlarında kendilerine dair parçalar görmek onları o kadar memnun ediyor ki. ‘grafiti’ çalıştık. Atatürk ve Bayrak çalışması yaptık. Hocam lütfen daha fazla yapalım diyorlar. Bu bizim için en kıymetlisi” ifadelerini kullandı.

‘GELİŞİM İÇİN SANAT’

Sanatın büyük önem arz ettiğini belirten Özdağ, “Aynı zamanda eğitimin dört duvar arasında olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Duvar boyamak çok önemli. Bu anlamda Atatürk ilke ve inkılapları bizim için büyük önem arz ediyor. Atamız’la doğduk, onunla öleceğiz. Bir an için taviz vermedik ve yolumuzdan sapmadık. Olmazsa olmazız. Türkiye'mizi bayrağımızı çizdik. Yarışmalarda hep derece elde ediyoruz. Bu bizim için en önemlisi, idealist öğretmenleriz. Büyük önem arz ediyor. Matematik önemli ama inanın görsel sanatlar da bir o kadar önemli. Biliyoruz ki ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopuyor ‘ demektir. Avrupa’ya bakınca gördüğümüz en önemli gösterge eğitim ve sanat bağlantısıdır. Bu anlamda toplumsal gelişim için asıl gerekli olan sanattır”diye konuştu. Rana Beyza Öztürk / Özel Haber