MEMDUH GÜNEY / EGE TELGRAF- İki dönem üst üste muhtarlığa adaylığını koyan Sevgi mahallesi muhtar adayı İlimdar Kabalak, üçüncü dönem için de adaylığını koydu. Vatandaşın güvenini kazanmak adına projelerini noter huzurunda tasdiklediğinin altını çizen Kabalak, “İkinci dönem muhtar adayı olmadan önce hiçbir adayın yapmadığını yaptım.  5 tane projem vardı. Projeler için noterde taahhütname imzaladım. Eğer ben bunları yapmazsam bütün vatandaşlarımız bana maddi ve manevi tazminat talep edebilir” açıklamalarında bulundu.

‘SAĞLIK OCAĞI AÇTIRDIK’

Sevgi mahallesinde sağlık ocağının olmaması sebebiyle birçok mağduriyet yaşandığını belirten Kabalak bu sorunu ortadan kaldırdıklarını söyledi. Kabalak “40 senedir Sevgi mahallesinde ikamet ediyorum. Mahallede sağlık ocağı yoktu. O dönem İzmir Valiliği’ne imza kampanyası başlatmak için dilekçe yazdım. İzmir Valisi, İzmir İl Emniyet Müdürü, Karabağlar Kaymakamlığı’ndan aldığım izinlerle ve mahalle sakinlerinin desteğiyle imza kampanyasını başlattık. Toplanan imzalarla önce Sağlık Bakanlığı’na dilekçe yazdım. Dilekçenin onayını aldıktan sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelip diğer mahallelerin sağlık ocağını kullanmamızı söylediler. Biz bu konuda elimizden geleni yaptık. 8 senedir sağlık ocağımız aktif olarak hizmet veriyor” dedi.

‘BEN OTURAN MUHTAR OLMAYACAĞIM’

Sevgi mahallesinin eksiklerini gidermek adına birçok projesi olduğunu ve hayata geçirmek için gerekeni yapacağını belirten Kabalak, “Öncelikle mahallemizi, Bozyaka mahallesinden ayıran bir deremiz var. Derenin demirlerini geçen dönem yıprandığı için değiştirdim. Eğer bu dönem kazanırsam derenin, ıslahı ve ilaçlamasını yaptıracağım.  Şu anda da ilaçlama yapılıyor. Ama ben bunu daha düzenli şekilde yaptırmaya uğraşacağım. Sağlık Bakanlığımız ve belediyelerle iş birliği ile engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına psikolojik destek aldırtacağım. Bir başka hedefim ise dernek kurmak. Taziye Evi ve Gençlik Merkezi adı altında olacak. Sürekli açık ve aktif olacak. İçersinde meslek edindirme kursları bulunacak. Bilhassa genç kızlar ve kadınlarımızın gelirlerini arttırmak için el işi kursları verilecek. Kendi el emeğiyle yaptıkları ürünlerini satıp ekonomilerine katkı sağlaması konusunda yardımcı olacağım. Mahallemizi ikiye bölen bulvarlarımız var. Yolu böldüğü için insanlar karşıdan karşıya geçemiyor. Kolaylık olması adına köprü yaptıracağım. Halk manavı açtırmak istiyorum. Eskiden tanzim satışlarda olduğu gibi çiftçiden alıp direkt satış yapılacak” dedi.

‘İLETİŞİM İÇERİSİNDEYİZ’

Mahalle sakinleriyle sürekli iletişim halinde olduğu vurgusunu yapan Kabalak, “Sosyal mecrada iletişim kurduğumuz bir grubumuz var. Orada gerektiği zaman mahalle sakinleri olarak iletişim kuruyoruz. Sorunlar doğrultusunda önce mevcut muhtara yönlendiriyorum. Yapamadığı takdirde, biz elimizden geldiği kadarını yapmaya çalışıyoruz. Kent konseyimiz de var. Ben de katıldım. Onlarla da toplantı yapmayı düşünüyorum. Orada engelli vatandaşlar için seminerler verdirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ege Telgraf