Manşet

‘Tarihi mirasımız için mücadele ediyoruz!’

Abone Ol

DAVA SÜRECİ SÜRÜYOR

Alanın büyük bir yerleşke içinde olduğunun altını çizen İYİ Partili Meclis üyesi, “Aslında bir önceki belediye yönetiminde tescil süreci için müracaat edilmiş ve işlemlere başlanmıştı. Ancak daha sonra seçim oldu ve yönetim değişti. İlk önce Koruma Kurulu’na müracaat edip tescil sürecini sonlandırmak istediler. Fakat kurul burayı incelediğinde tescile değer buldu ve süreci yürütmeyi sürdürdü. Tescilin henüz tapu kaydına işlenmediği belirtilerek yerleşkeyi iki parsele bölmek istediler. Bizler de buna karşı çıkarak bölemeyeceklerini savunduk. Sonrasında bölünen parselin bir tanesinin SGK’ya devredilmesi meclis gündemine getirildi. O zaman da bu işin hukuka aykırı olduğunu ve yanlış bir karar olduğunu beyan etmiştik. Koruma Kurulu kararları tescilli parsellerin bütünlük arz ettiğini ve bölünemeyeceğini belirtiyor. Hem encümenin verdiği parseli ikiye bölme hem de mecliste AK Parti ve MHP oyları ile geçen bölünen parselin SGK’ya devri işlemleri için dava açtık ve karardan dönmelerini talep ettik” dedi.

‘ÖNERİLERDE BULUNDU’

Mevzubahis alanın bir kültür mirası olduğunu ve hak ettiği şekilde ilçeye kazandırılması gerektiğini söyleyen Altuğ, “Örneğin bir müze yapılabilir, alan tekrar faaliyete açılabilir. İçinin bir kısmında 9 Eylül Üniversitesi’nin yüksek okulu var. Eğitim alanı olarak tahsis edilmiş bu alan 4 yıllık üniversiteye dönüştürülebilir. Bir kısım atölyelerdeki iş makineleri sergilenerek endüstri müzesi yapılabilir. En nihayetinde kültürel değerin korunmasıyla hak ettiği değere kavuşacak olan bu miras, ilçemize büyük bir katma değer sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘ÖZELLEŞTİRİLİRSE…’

“Biz bu davaları açıp yürütmeyi durdurma için süreci başlatmamızın ardından bakanlık tescili düşürme kararı aldı” diyerek açıklamalarını sürdüren Altuğ, “Bizce bu karar bilimsel değil, tamamen siyaseten alınmış bir karar. Orası tescilin dışına atılırsa kolaylıkla istenilen kişiye devredilip satılabilir. Bununla ilgili de ayrıca bir dava açtık. Tamam, belediyemizin SGK’ya borcu olduğunu biliyoruz. Ancak SGK bu yerleri ihaleye açıp satıyor. Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir durum kamuoyuna da yansıdı. Satılıp ne olacak, özelleştirilecek. Artık konut alanı mı olur, ne olur bilemiyoruz. Alacak olan kişinin tamamen kendi tasarrufunda olacak. Bu sefer de o yerleşkenin komple yapısı ve bütünlüğü bozulacak. Biz buna karşı çıkıyoruz. Bizler konunun takipçisiyiz ve asla geri adım atmayacağız. İlçemizin tarihi mirasının tekrar Bergama’ya kazandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. Yağmur Gülü / Özel Haber