Torbalı Belediyesi’nin iş arayan vatandaşlarla işverenleri buluşturduğu İş’te Torbalı projesi, istihdama yönelik çalışmalarına devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in göreve başlamasının ardından hayata geçirilen proje kapsamında, İş’te Torbalı Kariyer Ofisi aracılığıyla bugüne kadar toplam 2 bin 284 vatandaşın istihdama katılması sağlandı. Bu kapsamda 2 bin 150 vatandaşın yanı sıra 134 engelli bireyin de çalışma hayatına katılmasına aracılık edildi.

İKİ FUAR DÜZENLENDİ

İş’te Torbalı projesi kapsamında yalnızca iş arayan vatandaşlara destek sağlanmıyor. Proje, aynı zamanda personel ihtiyacı bulunan işverenlerin aradıkları çalışanlara ulaşmasına da katkı sunuyor.İş arayanlarla işverenleri buluşturmak amacıyla Torbalı Belediyesi tarafından bugüne kadar iki kez geniş kapsamlı kariyer fuarı düzenlendi.

FİRMALAR İŞ ARAYANLARLA BULUŞTU

Düzenlenen kariyer fuarlarında onlarca firma, iş arayan vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde firmaların personel ihtiyaçları ile vatandaşların iş başvuruları doğrudan değerlendirildi. Kariyer fuarları, iş arayanlarla işverenlerin doğrudan bir araya gelmesine imkan sağlayan buluşma noktaları olarak gerçekleştirildi.

Müzikten spora, danstan tiyatroya! Gaziemir’de kurs dönemi başlıyor
Müzikten spora, danstan tiyatroya! Gaziemir’de kurs dönemi başlıyor
İçeriği Görüntüle

HEDEF ÇALIŞMA HAYATINA KATKI SUNMAK

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, İş’te Torbalı projesinin istihdama katkı sunduğunu belirterek,“Göreve gelir gelmez hayata geçirdiğimiz İş’te Torbalı projemizle iş arayan vatandaşlarımızla işverenlerimizi buluşturmayı ve hemşehrilerimizin çalışma hayatına katılmasına katkı sunmayı amaçladık. Bugüne kadar 2 bin 284 vatandaşımızın yeni işlerine kavuşmasına aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayının içerisinde 134 engelli kardeşimizin de bulunması bizim için çok önemli. Engelli bireylerimizin yalnızca sosyal hayata değil, çalışma hayatına da eşit ve güçlü şekilde katılabilmesi için özel çalışmalar yürütüyoruz. İş arayan vatandaşlarımızla işverenlerimizi iki kez düzenlediğimiz geniş kapsamlı kariyer fuarlarında bir araya getirdik. Onlarca firmamızın katıldığı bu organizasyonlarda yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmesini sağlayarak istihdam fırsatlarını artırmayı hedefledik. Önümüzdeki süreçte de iş arayan hemşehrilerimizin yanında olmaya, işverenlerimizin personel ihtiyacına destek sunmaya ve özellikle engelli bireylerimizin istihdama katılımını güçlendirmeye devam edeceğiz. Torbalı’da herkesin üretime ve çalışma hayatına katılabildiği bir yapı oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

İş arayan vatandaşlar ile personel ihtiyacı bulunan işverenler, istetorbali.com adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. İş’te Torbalı Ofisi de Belediye Kültür Merkezi’nde hizmet veriyor.Başvuru yapmak ve proje hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, TİM 0 232 856 66 66 numaralı iletişim hattı üzerinden de destek alabiliyor.

Kaynak: BÜLTEN