Cupcake kalıbı nasıl temizlenir? Yapışan yağ ve yanıklardan kurtulmak bu yöntemlerle çok kolay
Cupcake kalıbı nasıl temizlenir? Yapışan yağ ve yanıklardan kurtulmak bu yöntemlerle çok kolay
İçeriği Görüntüle

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre 2026-2027 dönemindeki üç aylar, 10 Aralık 2026 Perşembe günü Recep ayının başlamasıyla idrak edilecek. Aynı gece Regaip Kandili de kutlanacak. Recep ayının ardından Şaban ayı 9 Ocak 2027 Cumartesi günü başlayacak. Miraç Kandili 5 Ocak 2027 Salı, Berat Kandili ise 21 Şubat 2027 Pazar gününe denk gelecek.

İLK ORUÇ 8 ŞUBAT 2027’DE TUTULACAK

Diyanet'in takvimine göre Ramazan ayı 8 Şubat 2027 Pazartesi günü başlayacak. Müslümanlar, 7 Şubat Pazar gününü 8 Şubat Pazartesi'ye bağlayan gece ilk sahur için kalkacak ve 8 Şubat'ta ilk oruçlarını tutacak. İlk teravih namazı da 7 Şubat Pazar akşamı yatsı namazının ardından kılınacak. Ramazan ayının son günü ve arefe ise 8 Mart 2027 Pazartesi olacak.

RAMAZAN BAYRAMI 9 MART’TA BAŞLAYACAK

Ramazan Bayramı'nın ilk günü 9 Mart 2027 Salı, ikinci günü 10 Mart Çarşamba, üçüncü günü ise 11 Mart Perşembe olacak. 8 Mart Pazartesi arefe günü yarım gün tatil olarak uygulanacak. Böylece Ramazan Bayramı tatili resmi olarak arefe günündeki yarım günlük süreyle birlikte 3,5 gün sürecek. Dini günlerin miladi takvimde her yıl yaklaşık 10-11 gün daha erken tarihlere gelmesinin nedeni ise Hicri takvim ile Miladi takvim arasındaki gün farkı olarak belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ