Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu Sözcüsü Eray Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ederek Uzundere'de devam eden kentsel dönüşüm sürecine ilişkin yaşanan sorunları ve hak sahiplerinin taleplerini iletti.
"PROJENİN YENİDEN DURMASINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ"
Ziyarette konuşan Platform Sözcüsü Eray Uslu, Uzundere'de uzun yıllardır devam eden kentsel dönüşüm projesinin yeniden durma noktasına gelmesinden ciddi endişe duyduklarını söyledi. Özellikle Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yaşanan aksaklıkların ve inşaatların durmasının benzerinin Uzundere'de yaşanmasını istemediklerini ifade eden Uslu, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'ye “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bağımsız olarak görevini sürdüren Cemil Tugay’ın yürüttüğü bu proje, bağımsız bir belediye başkanının projesi olarak mı devam edecek, yoksa Cumhuriyet Halk Partisi bu projeyi bir prestij projesi olarak sahiplenip tamamlanmasını mı sağlayacak? Bunun cevabını bekliyoruz” sözleriyle seslendi.
"İNŞAATLAR YENİDEN DURABİLİR"
Eray Uslu, son dönemde kendilerine ulaşan bilgilere göre Uzundere 3. ve 4. etaplarda yüklenici firmalara hak ediş ödemelerinin yapılmaması nedeniyle inşaatların yeniden durma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Hak sahipleri olarak yeni mağduriyetler yaşamak istemediklerini dile getiren Uslu, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'den yeni görevi kapsamında sürece destek vermesini ve arabulucu rolü üstlenmesini talep ettiklerini söyledi.
"YENİ MAĞDURİYETLER YAŞANMASIN"
Hak sahipleri olarak projenin ilk gününden bu yana süreci yakından takip ettiklerini belirten Uslu, dönüşümün tamamlanması için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti. Uslu, “Bir yıl boyunca inşaatların hiçbir gerekçe gösterilmeden durdurulduğunu, bugün ise aynı proje üzerinden yeniden devam edildiğini görüyoruz. Ancak geçen süreçte mağduriyetler daha da arttı. Artık kimseyi bahane edip siyasi hırslar uğruna hiçbirkimsenin mağdur edilmemesini, Yeni mağduriyetlerin yaşanmaması adına Sayın Utku Gümrükçü’den destek bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
MÜCADELENİN SÜRECEĞİ AÇIKLANDI
Uzundere Kentsel Dönüşüm Platformu, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının kesintisiz şekilde devam etmesi, hak sahiplerinin mağdur edilmemesi ve projenin en kısa sürede tamamlanması amacıyla girişimlerini sürdüreceklerini kamuoyuna duyurdu.





